Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 3 - 2020

Ny VVS-overenskomst giver forbedringer til alle

Efter langvarige forhandlinger har Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne opnået enighed om en treårig fornyelse af overenskomsten, der giver mærkbare forbedringer til ansatte i VVS-branchen. 
 
Ansatte i VVS-branchen kan se frem til en bred vifte af forbedringer af deres løn- og arbejdsvilkår. Det er resultatet, efter at Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal torsdag den 5. marts indgik forlig med Tekniq Arbejdsgiverne efter mere end 50 timers intense og hårde forhandlinger. 
Læs mere...

Hovedbestyrelse godkender forlig på VVS-området

Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse har godkend det forlig, som efter lange forhandlinger tidligere på dagen blev indgået mellem Blik og Rør, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne. 
 
De 84 underskrevne protokollater blev drøftet indgående, hvorefter et stort flertal i hovedbestyrelsen stemte for forliget. Derved anbefaler hovedbestyrelsen et ja til de forbedringer af VVS-overenskomsten, som medlemmerne skal tage stilling til ved den kommende urafstemning. 
Læs mere...

Kom til informationsmøde om OK-forhandlingerne

Bliv klogere på resultatet af årets overenskomstforhandlinger. Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal inviterer medlemmerne til informationsmøder over hele landet. 
 
På møderne gives der en orientering om forløbet af de overenskomstforhandlingerne på VVS-området, og hvad resultaterne betyder for medlemmerne. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til resultatet, ligesom der informeres om den kommende urafstemning.
Tilmeld dig her...

Ny overenskomst for skorstensfejerne underskrevet

Efter at have forhandlet i 29 timer, er Blik- og Rørarbejderforbundet nu blevet enige med Skorstensfejerlauget om en fornyelse af overenskomsten. 
 
Det har været et langt døgn i Tønder, men nu kan forhandlerne på begge sider af bordet endelig ånde lettet op. Den 26. februar blev Blik og Rør nemlig enige med Skorstensfejerlauget om en ny 3-årige aftale.
Læs mere...

OK 2020: Fornyet aftale med Zoologisk Have

Blik og Rør har forhandlet håndværkeroverenskomsten på plads med Zoologisk Have i København. 
 
Blik- og Rørarbejderforbundet har landet endnu en aftale i OK2020. Den 4. Marts blev håndværkeroverenskomsten med Zoologisk Have i København nemlig blevet fornyet.
Læs mere...

OK 2020: Det starter og slutter med dig

"Blik- og Rørarbejderforbundet er en demokratisk forening, og det er jeres ret som medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet at afgøre, om aftalen er god eller ej. Det er jer, der har det sidste ord at skulle have sagt.   
 
Jeg vil derfor opfordre jer alle som medlemmer til at bruge jeres demokratiske rettighed – tag med til de medlemsmøder, der bliver afholdt umiddelbart efter VVS-overenskomsten er afsluttet, og deltag i de debatter, der er på de sociale medier i forbindelse med forhandlingerne. Brug din stemme!," skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i den seneste udgave af Fagbladet Blik og Rør. 
Læs mere...

1. marts reguleres prislisterne med 1,8 procent

1. marts reguleres Rør- og Fjernvarmeprislisterne samt Landspriskuranten for blikkenslagerarbejde med 1,8 procent. Reguleringen er en del af den aftale om supplerende akkordsystem baseret på tid, som overenskomstparterne på VVS-området blev enige om i foråret 2019. 
 
Tidspunktet for reguleringen er et resultat af overenskomstforhandlingerne i 2017, hvor VVS-området blev en del af forligsmandens mæglingsskitse. Her blev parterne bedt om at forhandle videre og løse den flerårige uoverensstemmelse på akkordområdet.
Læs mere...

Corona-virus: Det skal du vide

Coronavirussen har for alvor ramt Danmark, og det skal tages alvorligt. Men der er ingen grund til panik. Her er, hvad du skal vide i forhold til dit arbejde. 
 
Danske medier flyder i øjeblikket over med historier om udbredelsen af den influenzalignende coronavirus, Covid-19. Og selvom situationen er alvorlig, anbefaler Blik- og Rørarbejderforbundet sammen med resten af fagbevægelsen, at man bruger sin sunde fornuft.
Læs mere...
Hvis du heller ikke skal gå glip af Blik og RørUngdoms årsmøde, så tilmeld dig allerede nu. SENESTE FRIST FOR TILMELDING ER DEN 20. MARTS.
Læs mere og tilmeld her...