Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 4 - 2020

Hjælpepakke til fyringstruede lønmodtagere

Blik- og Rørarbejderforbundet roser den indgåede trepartsaftale om midlertidig lønkompensation til privatansatte lønmodtagere, der ellers stod til at miste deres job på grund af COVID-19.
 
Aftalen, der er indgået af FH, DA, og regeringen, gælder med tilbagevirkende kraft fra 9. marts og løber frem til d. 9. juni. Aftalen gælder for lønmodtagere på alle de private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt som følge af COVID-19 og derfor står overfor at skulle varsle afskedigelser for minimum 30 pct. af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.
Læs mere...

Forebyg corona-smitte på arbejdspladsen

Corona-virussen har for alvor ramt Danmark, og det skal tages alvorligt. Er du fortsat på arbejde som VVS’er eller skorstensfejer skal du være ekstra opmærksom og nøje følge myndighedernes anbefalinger. 
 
Dag for dag iværksætter myndighederne nye tiltag for at dæmme op for yderligere spredning af den influenzalignende Corona-virus, Covid-19. 
 
Situationen er alvorlig, og mange steder er medarbejderne sendt hjem. I de tilfælde, hvor arbejdet fortsætter opfordrer Blik- og Rørarbejderforbundet til, at man nøje følger myndighedernes anbefalinger, passer på sig selv og bruger sin sunde fornuft.
Læs mere...

Corona: Luk nu ned hvor det er muligt – det er alvor!

"Til de arbejdsgivere, som ikke har forstået alvoren. Vågn op og benyt dig af de muligheder, som er serveret. Det gælder både den indgåede trepartsaftale, men der er også i VVS-overenskomsten muligheder for arbejdsfordeling. 

I har fået redskaber til at tage hånd om både jeres virksomhed og medarbejderne. Jeg ved godt, at der er en pris, som skal betales, og vi er alle indstillet på at bidrage for landets bedste og medborgernes sundhed.

Men jo længere tid der tøves, jo værre bliver situationen, og jo større bliver den regning, som senere skal betales. Både økonomisk og helbredsmæssigt," skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i et øjaktuel debatindlæg på blikroer.dk. 

Læs mere...

Corona: Håndsrækning til dagpengemodtagere

Dagpengemodtagere får mere lempelige vilkår i perioden 9. marts til 9. juni. Det er Folketingets partier enige om i en markant hjælpepakke, der skal holde hånden under dansk økonomi og hjælpe danske lønmodtagere på både dagpenge og sygedagpenge. 
 
Samtlige partier i Folketinget er enige om at bruge et trecifret milliardbeløb, hvor dansk erhvervsliv, studerende og dagpengemodtagere får en økonomisk håndsrækning.  Håndsrækningen skyldes, at det er sværere at få et arbejde i corona-krisen, og derfor er regeringen og partierne nået til enighed om række kompensationsordninger. 
Læs mere...

Corona og dagpenge: Sådan er du stillet, hvis du mister jobbet

Den ekstraordinære situation som følge af at begrænse corona-smitten mest muligt, kan det medføre at nogle virksomheder må hjemsende eller afskedige deres medarbejdere.
 
Men hvordan er du stillet, hvis du mister jobbet?  Læs mere i meddelelse fra Byggefagenes A-kasse (BFA), som på hjemmesiden præsenterer en række spørgsmål og svar vedrørende ledighed i den aktuelle situation.
Læs mere...

FH vejledning: Få svar på dine spørgsmål om Corona-virus

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har udarbejdet en vejledning med spørgsmål og svar og har til hensigt at svare på nogen af de oftest stillede spørgsmål. Det er et dynamisk dokument, som vil blive revideret og udvidet løbende. 
 
Vejledning senest opdateret onsdag 18. marts kl. 14.10.  I vejledningen har vi taget højde for de mest almindelige situationer. Der kan derfor godt være situationer, hvor man ud fra en konkret fortolkning vil komme til et andet resultat.
Læs mere...

Blik og Rørs kontorer er lukket for personlig henvendelse

For at begrænse risiko for smitte af corona-virus er alle Blik og Rørs kontorer lukket for personlig henvendelse. Der er stort pres på antallet af henvendelser fra medlemmerne, og i den uvante situation betyder at betjening af medlemmerne varer længere tid end normalt. 
 
Udgangspunktet er, at Blik og Rør fortsætter arbejdet med at varetage medlemmernes interesser bedst muligt, og samtidig følger myndighedernes anbefalinger.
Læs mere...

OK 2020: Ny overenskomst med Dansk Byggeri klar

OK-aftalen mellem Blik- og Rør, Dansk Metal og Dansk Byggeri lukkes kort tid inden, man ellers ville være blevet samlet op af mæglingskitsen, og det er man godt tilfreds med. 
 
Efter stride forhandlinger med Dansk Byggeri lukkede Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal natten til torsdag aftalen om en fornyelse af overenskomstaftalen. 
Læs mere...

HB godkender Industri- og VVS-overenskomsten

Blik og Rørs hovedbestyrelse har med et stort flertal godkendt Industri- og VVS-overenskomsten.  
 
Et stort flertal stemte ja til forliget.  Protokollaterne til Industri og VVS-overenskomsten er, sammen med protokollaterne for VVS-overenskomsten og Skorstensfejeroverenskomsten, i dag blevet publiceret på hjemmesiden.
Læs mere...

Podcast kigger VVS-overenskomsten efter i sømmene

Blik og Rør Podcast har fået besøg i studiet. I dette afsnit møder du forbundsformand Henrik W. Petersen og medlemmerne Søren Hagemann og Henrik Jellev til en snak om godt og skidt i den nye overenskomstaftale. 
 
Vært Mie Brandstrup har sat deltagerne i stævne til en snak om, good vibes og bad vibes i den nye aftale. De er ikke helt enige om alt, men der er gode argumenter og nye perspektiver. Lyt med, og måske bliver du også selv lidt klogere på, hvor du skal sætte dit kryds.
Lyt til Blik og Rør podcast her...