Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 5 - 2020

Nu skal du stemme om din overenskomst

Overenskomstforhandlingerne er nu afsluttet. Derfor er det nu din tur til at tage stilling til det endelige resultat.
Under parolen ”Medlemmerne med hele vejen” har Blik- og Rørarbejderforbundet forhandlet mere end 10.000 vvs’ere, blikkenslagere og Skorstensfejeres overenskomster. Nu ligger forligene der. Nu er det op til dig – at stemme ja eller nej.
 
Læs mere og stem her...

Hovedbestyrelsen anbefaler – Stem JA

Nu er det medlemmerne, som skal tage stilling. Urafstemning om overenskomsterne for VVS'ere og skorstensfejere er startet.
 
På VVS-området skal medlemmerne stemme om VVS-overenskomsten, og et stort flertal af hovedbestyrelsen anbefaler at stemme ja.
 
På skorstensfejerområdet er det en enstemmig hovedbesty­relse, som anbefaler at stemme ja til resultatet, som er opnået på skorstensfejeroverenskomsten.

seneste frist for at stemme er onsdag den 15. april kl. 11.00
Læs hele hovedbestyrelsens anbefaling her...

Ekstra fagblad sætter fokus på OK 2020

Som følge af den alvorlige Corona-smitte blev alle planlagte informationsmøder om overenskomst­forhandlingerne aflyst. 
 
For at give medlemmerne bedst muligt indblik i forhandlingerne og de opnåede resultater udgives at særnum­mer af Fagbladet Blik & Rør.  I bladet gives der et indblik i forhandlingerne og de opnåede resultater, hvor nogle af detaljerne bliver uddybet.
 
Det gøres blandt andet ved, at medlemmerne får ordet. Både i debat med forbundsformanden i en podcast, og ved at blive inspireret af andre medlemmers tanker og holdninger.
Læs særnummer af Fagbladet Blik & Rør her...

Podcast kigger VVS-overenskomsten efter i sømmene

Blik og Rør Podcast har fået besøg i studiet. I dette afsnit møder du forbundsformand Henrik W. Petersen og medlemmerne Søren Hagemann og Henrik Jellev til en snak om godt og skidt i den nye overenskomstaftale. 
 
Vært Mie Brandstrup har sat deltagerne i stævne til en snak om, good vibes og bad vibes i den nye aftale. De er ikke helt enige om alt, men der er gode argumenter og nye perspektiver. Lyt med, og måske bliver du også selv lidt klogere på, hvor du skal sætte dit kryds.
Lyt til Blik og Rør podcast her...

Her er de nye redskaber til bekæmpelse af social dumping

Der er en del, som spørger til de tiltag til bekæmpelse af social dumping og brug af udenlandsk arbejdskraft, som vi har fået forhandlet ind i overenskomsten.
 
I dette indlæg svarer næstformand Niels Braaby på en række af spørgsmål til de nye redskaber, som er med i den nye VVS-overenskomst.
Læs mere om de nye redskaber her...

Styrk dagpenge permanent

"I Blik- og Rørarbejderforbundet bakker vi op om alle tiltag, der kan sikre bedre vilkår for mennesker, der står uden job i en periode. Og det bliver desværre endnu mere nødvendigt den kommende tid. Jeg hører allerede historier fra medlemmer, som har mistet deres arbejde – på trods af hjælpepakker og klare opfordringer fra Regeringen til, at virksomhederne ikke fyrer medarbejdere," skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i et debatindlæg.
Læs hele debatindlægget her...

Byggeforbund efterlyser øget tilsyn for at begrænse corona-virus

Mens det meste af Danmark er lukket ned, er der fortsat mange ansatte i industrien, detailbranchen og byggeriet, som møder på arbejde hver eneste dag. Særligt byggeriet er udfordret. Det skyldes dels, at branchen beskæftiger mange udenlandske bygningsarbejdere samt at arbejdsmiljøet og vedfærdsforholdene sjældent lever op til myndighedernes anbefalinger. 
 
For at begrænse spredningen af corona-virus og samtidig hjælpe de udenlandske kolleger har Blik- og Rørarbejderforbundet i samarbejde med de øvrige seks fagforbund i BAT skrevet et åbent brev til myndighederne, hvor de efterlyser tilsynet skærpet på landets byggepladser.  
Læs mere...