Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 7 - 2020

Et rungende ja til overenskomsterne

Fire ud af fem af Blik og Rørs medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster. Det er resultatet af afstemningen om OK2020 med en rekordhøj stemmedeltagelse på 60 procent.

Læs mere her...

Fælles hver for sig 1. maj

I år kan vi ikke mødes i landets parker og fejre 1. maj, som vi plejer. Fagbevægelsens Hovedorganisation inviterer i stedet hele Danmark til en stor digital fejring af dagen, og Blik og Rør er med.

Læs mere og tilmeld dig her...

Rørlæggere udsat for giftige dampe: ’Det er helt hul i hovedet’

Karsten Clausen og Jakob Neumann er to af de arbejdere på BIO4, der har været udsat for sundhedsskadelige dampe. Nu overvejer Blik og Rør at politianmelde HOFOR, der driver BIO4.

- Vi kunne komme en mandag morgen, efter de havde varmet rørene op hele weekenden, og så blev vi sendt ind på værket, uden at de havde målt luften derinde, selvom vi havde bedt dem om det. Så kunne der gå flere timer, før de målte og fandt ud af, at luften var giftig derinde. Det er helt hul i hovedet, siger Karsten Clausen.

Læs mere...

Formanden har ordet: Ingen undskyldninger for dårligt arbejdsmiljø

Vi er nu 6 uger inde i coronakrisen, og på nogle måder er det unormale blevet en del af normalen. Vi har de sidste uger skullet vænne os til mange nye ting, som vi aldrig har oplevet før. Og vi har skullet acceptere, at vi ikke kan omgås i de fællesskaber, vi er vant til at omgås i. Det har været hårdt for rigtig mange – og især for de mest udsatte i samfundet. De svageste har – som statsministeren forudsagde – skullet være de stærkeste.

Men selvom vi de seneste uger har skullet acceptere en helt ny hverdag, så er der nogle ting, vi aldrig må give køb på – uanset hvad situationen er. Sundhed, sikkerhed og tryghed på arbejdspladsen er et fast holdepunkt, som vi ikke må afvige fra til fordel for økonomiske hensyn.

Læs hele formandens blog her...

Har du fået tilkendt erstatning for tab af erhvervsevne?

Ny afgørelse giver mulighed for at genoptage sager ved mistet efterlønspræmie, hvis en arbejdsskadesag har udløst erstatning for tab af erhvervsevne.

En ny principafgørelse fra Ankestyrelsen, der nu giver mulighed for at arbejdsskadesager, hvor der er givet erstatning for tab af erhvervsevne, i nogle tilfælde kan genoptages.

Det kan ske, hvis den mistede efterlønspræmien ikke blev inddraget, da AES beregnede årslønnen før arbejdsskaden.

Læs mere her...

Grønne renoveringer kan bidrage til genopbygningen af dansk økonomi

Massive investeringer i energirenovering af den gamle byggemasse vil give gevinster for både økonomien, arbejdsmarkedet, folkesundheden og ikke mindst klimaet.
 
Det er nu snart 6 uger siden, at store dele af landet lukkede ned. Og coronakrisen har allerede sat sine spor på den danske økonomi og ikke mindst arbejdsmarkedet. Alene fra den 9. marts til den 13. april har 78.836 danskere meldt sig ledige på Jobnet. Samtidig er antallet af opslåede stillinger i perioden faldet markant i forhold til samme periode sidste år.'
 
 
Læs hele debatindlægget her...