Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 8 - 2020

Medlemsundersøgelse

Vi undersøger på Fagbladet Blik & Rør, hvordan corona-krisen har påvirket arbejdslivet i vvs- og skorstensfejerbranchen på godt og ondt. Derfor håber vi, at du vil bruge 5-10 minutter på at besvare nogle spørgsmål.
 
Deltag her...

Her er de nye satser og tillæg

Nu er tillæg og satser for de nye overenskomstaftaler blevet beregnet. Få dem her, og tjek din lønseddel og se, hvor meget du har til gode.
Læs mere her...

Corona: Nye tiltag overfor udenlandske arbejdere

Regeringen har iværksat syv nye initiativer, der skal skærpe kontrollen med corona-smitte fra udenlandske arbejdere. "En god start, men det er ikke nok," lyder det fra Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere her...

Formanden har ordet: Lys i vinduet og håb i horisonten

I morgen, fredag, er det store bededag. Dagen blev indført i 1686 af Sjællands biskop, som ønskede at samle nogle af alle de mange bods- og bededage, man havde på det tidspunkt, og dermed opfandt dagen ’Ekstraordinær almindelig bededag’. Og uanset om man er religiøst anlagt eller ej, så må man sige, at vi alle har ekstraordinært meget at bede om i disse dage, hvor både vi i befolkningen og de folkevalgte forbereder sig på en ny fase af genåbningen af landet.

 

Læs hele formandens blog her...

200 flere ledige på fire uger

Ledigheden blandt Blik- og Rørs medlemmer har siden corona-udbruddet været stigende, men seneste tal giver håb om, at kurven er knækket.

 
Ifølge tal fra forbundets a-kasse var der den 1. februar 196 ledige. Knapt to måneder senere var dette tal tredoblet. Men ved den seneste opgørelse den 21. april antyder tallene, at den negative kurve nu er knækket. Ledigheden er nemlig faldet med seks personer i forhold til fjorten dage tidligere.
Læs mere her...

Helt skorstensfejerfirma i karantæne

En teambuilding tur til Livigno endte tre dage efter ankomst, hvor de syv skorstensfejere måtte pakke grejet sammen igen og tage hjem i karantæne.

 
Turen havde været planlagt længe. Teambuildingturen er årets højdepunkt for svendene hos skorstensfe­jermester Jens Otte Brandt i Skælskør, og i år gik turen til det nordita­lienske skisportssted Livigno. Men op til afrejsen den 28. februar begyndte rygter­ne om Corona-virusset at sprede sig mere og mere i de danske medier.
 
 
Læs mere her...