Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 11 - 2020

Giv de hårdeste arbejdsliv en værdig tilbagetrækning – nu!

Giv dem med de hårdeste arbejdsliv en værdig tilbagetrækning!  Det er budskabet til politikerne fra ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’. 
Sammen er Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-forbund, Malerforbundet og NNF gået sammen for at fortælle politikerne, at det er NU, de skal sørge for en værdig tilbagetrækning for de, der har haft de hårdeste job gennem et langt arbejdsliv. 
Læs mere om indsatsen og debatindlægget af de fire forbundsformænd.
Læs mere her...

Blik og Rør går med i alliance om en værdig tilbagetrækning til de hårdeste arbejdsliv

Stop jeres Christiansborg-fnidder og find en løsning, så også lønmodtagerne med hårdt fysisk arbejde kan se frem til en værdig afsked med arbejdsmarkedet. Det er budskabet til politikerne fra fire fagforeninger, der er gået sammen i ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’.

De fire forbund – Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk El-Forbund – har alle medlemmer, der hver dag mærker sliddet på kroppen fra hårdt fysisk arbejde.

Læs mere her...

Medlemsmøder om OK 2020 og Værdig tilbagetrækning

Bliv klogere på resultatet af årets overenskomstforhandlinger, din overenskomst og indsatsen for værdig tilbagetrækning. 
 
Blik- og Rørarbejderforbundet inviterer medlemmerne til medlemsmøder, hvor der gives en orientering om forløbet af overenskomstforhandlingerne, og hvad resultaterne betyder for dig og dine kolleger. 
Læs mere og tilmeld dig her...

Find din nye overenskomst online

Arbejdet med at få ændringer og tilføjelser skrevet ind i VVS-Overenskomsten er afsluttet, og den nye udgave er på vej i trykken.
Den færdige udgave bliver herefter sendt ud til alle kredskontorer, hvor den kan udleveres. Kan du ikke vente, kan du altid finde den og de øvrige overenskomster på forbundets webiste blikroer.dk.

Find din overenskomst her...

Ledighed: Kurven flader ud

På trods af mange bekymringer, er der heldigvis fortsat relativt få af Blik og Rørs medlemmer, som har mistet jobbet som konsekvens af corona-udbruddet.
 
Selvom den samlede ledighed blandt VVS’erne blev næsten fordoblet fra marts til april og nåede op på 397 personer ved udgangen af måneden, er der kun kommet yderligere 19 personer til i maj. Det går altså ikke lige så stærkt, som det har gjort. Og det er positivt.
Læs mere her...

Har du husket at forhandle løn i år?

Din løn stiger ikke af sig selv, men det gør priserne. Derfor er det vigtigt, at du husker at forhandle løn én gang om året. Din overenskomst sikrer dig et minimum – men det er dig selv, der skal sikre, at du får det, du er værd. 
 
Du er dog ikke alene. Blik & Rør har allerede forhandlet din overenskomst, og i forbindelse med den årlige lønforhandlinger er der hjælp at hente i din guide til de lokale forhandlinger.
Find guiden til lokale forhandlinger her...

Reception: Henrik W. Petersen 50 år

I den anledning af at Henrik W Petersen er fyldt 50 år inviteres medlemmer, samarbejdspartere og gode venner til reception fredag den 21. august 2020 imellem kl. 11.00 og 16.00 i Arbejdermuseets festsal Rømersgade 22, 1362 København K.
Læs mere her...

Stigning i lønforsikringer presser den danske model

En ny rapport fra Tænketanken Cevea viser, at antallet af lønforsikringer er næsten firdoblet de seneste 9 år. 
 
Det er bekymrende, siger næstformand og A-kasseansvarlig i Blik- og Rørarbejderforbundet, Stig Søllested, fordi det presser den danske model og det dagpengesystem, som i forvejen er blevet udhulet de sidste mange år. Han mener, politikerne skal sætte en stopper for udhulingen af dagpengene.
Læs mere her...

Store fælleskantiner på byggepladserne giver problemer

Støj, uro og manglende plads er årsag til frustrationer blandt ansatte på landets store byggepladser.
 
Men kravene til spiserummene og kantiner er de samme, om der sidder 10 i en skurvogn eller 100 håndværkere i en fælleskantine og spiser deres madpakker, når det drejer sig om byggepladser, lyder det fra Søren Schytte, arbejdsmiljøansvarlig i Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere her...

Husk at tilmelde dig Ungdommens Årsmøde?

Du skal huske at tilmelde dig, hvis du vil med til Svendborg på Ungdommens Årsmøde 2020. Datoerne er blevet flyttet fra april til 25-26-27. september, og den nye tilmeldingsfrist er fredag den 21. august 2020.
Hvis du har tilmeldt dig til den oprindelige dato, så skal du også tilmelde dig igen.
 
Årsmødet 2020 bliver en weekend spækket med aktiviteter. Du får mulighed for at møde en masse ligesom dig og påvirke dine løn- og arbejdsforhold. Du får også mulighed for at deltage i debatter om de ting, der er vigtige – men der vil selvfølgelig også være turnering i høvdingebold og fest!
Læs mere og tilmeld dig her...