Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 12 - 2020

Opråb til Christiansborg: Nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst

I kølvandet på regeringens lancering af en model for ret til tidlig pension kommer Alliancen for en værdig tilbagetrækning med et istemmende opråb til alle Folketingets partier: Nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst, ved at indføre en tilbagetrækningsordning for dem med et langt og fysisk hårdt arbejdsliv.
Læs mere her...

”Det er ikke realistisk at kunne fortsætte i branchen helt til pensionsalderen”

52-årige Flemming Olsen er en af dem, hvis job risikerer at nedslide hans krop. Han har derfor en bøn til politikerne - at man burde kunne gå på pension alt efter, hvornår man er startet på arbejdsmarkedet.
Læs mere her...

Formanden har ordet: Regeringen har lyttet

Regeringen er kommet med deres udspil til en ny ret til værdig tilbagetrækning. Et udspil, som lægger vægt på, at ordningen skal være rettigheds- og anciennitetsbaseret, præcis som vi i Blik- og Rørarbejderforbundet hele tiden har opfordret til.

Nu går de politiske forhandlinger i gang, og vi vil i Blik- og Rørarbejderforbundet fortsætte med at gøre politikerne opmærksomme på, hvordan medlemmerne oplever nedslidning i deres daglige arbejde. Vi skal huske dem på, at det er mennesker, det her handler om. For det er en alt for vigtig sag til blot at gå op i Christiansborg-fnidder og politiske intriger.

Læs mere her...

Medlemsmøder: OK 2020 og værdig tilbagetrækning til debat

Forårets overenskomstforhandlinger og Værdig tilbagetrækning var til debat, da det første af de tre udskudte medlemsmøder fandt sted i Kolding. 
 
PÅ mødet blev der holdt oplæg af næstformand Stig Søllested om den nye overenskomst, hvor der blev gået mere i detaljer med, hvad det konkret betyder for medlemmerne. Efter en kort pause var der oplæg ved formand Henrik W. Petersen om den værdige tilbagetrækning og det nylige politiske udspil.
Læs mere...

Ny håndbog om arbejdsmiljø færdig og klar til brug

Håndbogen om arbejdsmiljø i bygge og anlæg er nu revideret og ligger klar til brug i en helt ny udgave.
 
Håndbogen vejleder i god arbejdsmiljøpraksis, samt hvordan Arbejdsmiljølovens regler kan følges i virksomheder og på byggepladsen. 
 
Håndbogen henvender sig til alle virksomheder og medarbejdere, og til dem i arbejdsmiljøorganisationen. Den er også rettet mod projekterende, rådgivere, bygherrens koordinatorer, sikkerhedsledere, undervisere og leverandører. 
Læs mere...

Corona: Må man bære mundbind en hel arbejdsdag?

Reglerne for benyttelse af mundbind er anderledes end ved benyttelse af støvmasker, skriver Arbejdstilsynet. De har samlet de hyppigste spørgsmål og svar om coronavirus og arbejdsmiljø på at.dk.
 
Der er ikke fastsat regler om, hvor længe man må bruge et mundbind i arbejdstiden. Mundbind kan dog genere din vejrtrækning, og din arbejdsgiver bør derfor tilrettelægge arbejdet med passende pauser i løbet af arbejdsdagen, hvor det er muligt at tage mundbindet af.
Læs mere her...

Ny vejledning om brug af arbejdsplatforme

Med den stigende brug af arbejdsplatforme i bygge-, anlæg- og installationsbranchen har der været behov for en vejledning, som anviser, hvordan man kan bruge arbejdsplatformene sikkert og forsvarligt.  For anvendes de ikke korrekt, kan det have alvorlige konsekvenser.  Vejledningen gennemgår punkt for punkt, hvilke særlige forhold, man løbende skal have fokus på, når arbejdsplatformen opstilles og anvendes.

Læs mere...

Efteruddannelse: Amukurs.dk gør livet lidt lettere for dig

Der findes et hav af AMU-kurser, men det kan godt være lidt af en tidsrøver at finde det rigtige. Her får du tre tips til, hvordan amukurs.dk kan gøre livet lidt lettere for dig.
Få tre tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af amukurs.dk.

Læs mere...

Blik og Rør runder 130 år

Den 24. august er det 130 år siden at Blik- og Rørarbejderforbundet blev stiftet. Blikkenslagernes fagforeninger i Aarhus, Horsens, Randers, Aalborg og København slog sig sammen i 1890 og dannede et landsdækkende forbund.
Læs mere her...