Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 13 - 2020

Det er tid til at udfylde dit oplysningskort

Årets lønstatistikkampagne er fløjtet i gang, og det betyder, at Blik & Rør gerne vil bede dig om dine lønoplysninger. Denne gang gælder det også, hvis du er lærling.
 
Du udfylder oplysningskortet elektronisk her. Hvis du ikke har mulighed for at udfylde det elektronisk, kan du ringe til din kreds og give dem informationen over telefonen.

Oven i købet udlodder vi en iPad til en værdi af 4000 kroner og 5x2 biografbilletter blandt alle, der udfylder deres oplysningskort.

Udfyld dit oplysningskort her...

Nu kan du få udbetalt dine indefrosne feriepenge

Nu kan du søge om at få udbetalt dine indefrosne feriepenge. Se her, hvordan du får dine penge udbetalt. 

Nu lander de omdiskuterede indefrosne feriepenge endelig. Du kan søge om at få udbetalt tre af dine op til fem uger. Hvis du vil have dem udbetalt, så skal du gå ind på boprger.dk - men vær opmærksom på, at der kan være kø, da der er mange, der logger ind lige nu.

Læs mere her...

VVS-branchen: Vi har kompentencerne til grøn omstilling, men vi mangler politisk handling

VVS-branchen er klar til den grønne omstilling, men der mangler politisk handlekraft og efterspørgsel på grønne løsninger, skriver forbundsformand Henrik W. Petersen og direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, Troels Blicher Danielsen i et fælles debatindlæg. 

Danmark skal tilbageerobre den grønne førertrøje. Sådan har det lydt utallige gange fra landets politikere den seneste tid, når talen er faldet på fremtidens klimapolitik.

Men det har knebet med at sætte handling bag de store ambitioner. Noget, der senest blev understreget med regeringens finanslovsforslag, hvor de konkrete klimainitiativer var få, skriver de.

Læs hele debatindlægget her...

Den danske model sejrer: Femern er OK

FBC og forbund i BAT-kartellet har efter flere måneders forhandlinger underskrevet en overenskomst for Femern-projektet.
 
- Det er i sandhed en fejringens dag. Den danske model har sejret. Vi har løst problemet ved forhandling frem for konflikt. Det, som vi har arbejdet for siden foråret, er endelig kommet i mål. Det var utroligt kritisabelt, at arbejdet på Danmarks største bygge- og anlægsprojekt nogensinde ikke var dækket af en overenskomst. Det er noget vi i fagforeningerne slet, slet ikke kan acceptere, så det er ikke et sekund for tidligt, at den her aftale er blevet underskrevet, siger Niels Braaby, næstformand for Blik & Rørarbejderforbundet.
Læs mere...

Virtuelt årsmøde: Lærlinge i Blik og RørUngdom har valgt ny formand

Kasper Jørgensen fra Sjælland-Bornholm er valgt til ny formand, da der i aftes blev holdt virtuelt Årsmøde i Blik & Rør Ungdom. 
 
Fredag den 25. september har der været virtuelt årsmøde i Blik & Rør Ungdom. Det skulle egentlig have været et weekendprojekt i Svendborg, men pga. de nye coronarestriktioner måtte der tænkes ud af boksen for at få gennemført årsmødet. Derfor ”mødtes” 47 medlemmer her til aften i hver deres kreds, hvor der var sat en skypeforbindelse op til de andre kredse. Hermed blev årsmødet 2020 en realitet – om end på lidt andre vilkår.
Læs mere her...

Regler for psykisk arbejdsmiljø bliver konkretiseret

Fagbevægelsen har i mange år kæmpe for at få klare regler omkring psykisk arbejdsmiljø. Nu samler Arbejdstilsynet for første gang de vigtigste regler om psykisk arbejdsmiljø i én bekendtgørelse. 

- Der findes til sammenligning i forvejen hundredevis af bekendtgørelser omkring fysisk arbejdsmiljø, og selvom de selvfølgelig er vigtige, specielt for vores fagrupper, så er det på tide, at vi får sat fokus på det psykiske arbejdsmiljø også, siger forbundssekretær Søren Schytte.

Læs mere...

"Bare jeg var blevet håndværker noget før"

Lorraine Hayles er ny ambassadør for Boss-Ladies. Hun er i voksenlære som VVS’er og ville ønske, at hun havde truffet valget dengang, hun var yngre – i stedet for at blive akademiker.

- Jeg ville sådan ønske, jeg var gået i gang med det her, mens jeg var teenager. Det havde gjort mit arbejdsliv meget mere passende til mig. Fordi jeg allerede dengang overvejede at blive håndværker, men presset udefra gjorde, at det ikke var noget, jeg kunne overskue at gå i gang med.

Læs mere...

Reception for Stig Søllesteds er blevet udsat

 
Grundet coronarestriktioner og den øgede smittespredning er næstformand Stig Søllesteds reception udsat på ubestemt tid.
 
Den skulle være foregået fredag den 2. oktober på Arbejdermuseet i København. Baggrunden for receptionen er Stigs 25-års jubilæum hos Blik & Rørarbejderforbundet. Så snart den nye dato ligger fast, vil det blive meldt ud.
Læs mere...