Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 1 - 2021

Corona smitter af på VVS'ernes lønudvikling

Selv om VVS’ernes gennemsnitsløn steg med 1,9 procent i 2020, er der stor regionale forskelle i lønudviklingen. Det viser tallene fra Blik- og Rørarbejderforbundets årlige lønstatistik.
 
- Det er jo pænt ud med en lønfremgang på 1,9%, men hvis man kigger dybere på tallene, så kan man desværre se store regionale forskelle. Det hænger ikke sammen med den beskæftigelse, vi har, og der ligger derfor en politisk opgave foran os med at få udlignet de regionale forskelle, siger Niels Braaby, der er næstformand hos Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere her...

VVS'21 flyttes til oktober

 VVS'21 bliver rykket til oktober. VVS-messen, den største af sin art i Skandinavien, skulle efter planen være løbet af stablen den 21.-23. april 2021 i Odense Congress Center. Baseret på udviklingen af COVID-19 i Danmark står det klart, at en messe i foråret vil blive stærkt præget af COVID-19.
Læs mere...

Ny kompetenceudviklingsfond for VVS-branchen

Hvis du er VVS'er, så er der gode nyheder til din efteruddannelse. Ved OK 2020 aftalte parterne, at oprette en vvs-kompetenceudviklingsfond med det formål, at styrke mulighederne for udvikling af medarbejdernes kompetencer og styrke virksomhedernes udviklingsmuligheder samt at styrke medarbejderens beskæftigelsesmuligheder.

Læs mere her...

Coronaen ledte Isabella mod skorstensfejningen

Coronaen og nedlukningen i foråret vendte op og ned på mange ting i det danske land. Mange mistede deres job som konsekvens, og brancher indenfor turisme og rejser generelt blev presset til bristepunktet. Isabella Kristensen arbejdede som eventmanager med speciale i turisme og koncerter, men det satte corona en stopper for – så nu har hun valgt at blive skorstensfejer.
Læs mere...

Dan Henriksens historie kommer med til EU

Blik & Rør-medlemmet Dan Henriksens historie om at være ramt af asbestrelateret kræft kommer til EU, efter han har holdt et møde med EU-parlamentsmedlemmet Marianne Vind (A).

 
- Det er første skridt mod en lovgivning, og jeg håber, der kommer en. Hvis der gør det, er det det hele værd – ingen tvivl om det, siger Dan.
Læs mere...

- Hun bliver fars pige, det er helt sikkert

Den 40-årige VVS'er Per Madsen har valgt at holde en lang barsel, og det har givet ham et helt særligt bånd til sin datter.
 
- Førhen var det altid kun moren, der duede, men 14 dage efter jeg gik hjemme, så kommer hun nu over til faren i stedet for, fortæller Per Madsen.
Læs mere...

Overenskomstforhandlinger i skyggen af corona

I starten af det nye år forhandles den offentlige overenskomst. Spørgsmålet er dog, hvordan rammerne bliver i kølvandet på coronavirus og økonomisk krise.
 
- Jeg vil gå efter, at Coronaen ikke får den store betydning for lønudviklingen. Det kræver nemlig en god økonomisk ramme som udgangspunkt for at lave en treårig aftale, siger Søren Schytte.
Læs mere her...

Boss Ladies-projektet forlænget med tre år

Boss Ladies-projektet har fået en stor pose penge af Villum Fonden. Det betyder, at projektet kan fortsætte de næste tre år.

 
- Det er da en kæmpe nyhed. Vi støtter op om at få flere kvinder ind i branchen, og med støtten fra Villum Fonden får Boss Ladies tre år yderligere at leve på, siger Kim Fusager Balle, der er forbundssekretær hos Blik- & Rørarbejderforbundet.
Læs mere...

For­bunds­for­mænd: Bed­re in­de­kli­ma i vo­res vel­færds­in­sti­tu­tio­ner er vig­ti­ge­re end no­gen­sin­de før

Kronik af Elisa Rimpler, Gordon Ørskov Madsen, Mona Striib og Henrik W. Petersen, forbundsformænd for BUPL, Danmarks Lærerforening, FOA og Blik- og Rørarbejderforbundet.

Indlægget er oprindeligt bragt på Børsen.dk den 6. januar 2021, men kan via linket læses i sin fulde længde.

Læs mere...