Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 2 - 2021

I dag klokken 10 åbner den fri booking af ferieboliger

Mandag den 1. februar kl. 10.00 åbnes der op for booking af de ferieuger, som fortsat er ledige efter lodtrækningsperioden. Ledige uger bookes efter ”først til mølle” frem til april 2022.
Læs mere her...

Nu kan du blive sendt hjem fire dage om ugen

Ny aftale om arbejdsfordeling kan sende medlemmerne hjem op til 80% af tiden. Til gengæld får de højere understøttelse de dage, hvor de ikke arbejder.
 
- I forhold til klemte virksomheder, så kan de fastholde medarbejdere, og medarbejdere kan fastholde tilknytningen til virksomheden. Det er ikke en optimal løsning, men under omstændighederne er det en nødvendighed. Vores medlemmer får højere understøttelse frem for en fyring, siger Stig Søllested, der er næstformand hos Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere...

Nye afstandskrav i coronavejledning fra BFA

Der er nu kommet en afklaring på, hvad de nye afstandskrav betyder i bygge- og anlægsbranchen. Sundhedsstyrelsen har overfor Arbejdstilsynet oplyst, at anbefalingen er, at man så vidt muligt holder to meters afstand, hvor det kan lade sig gøre. Dette er nu indarbejdet i vejledningen ”Forebyg smitte fra coronavirus på bygge- og anlægspladser og i private hjem” og faktaarket ”Forebyg smitte fra coronavirus i private hjem”.

Læs mere her...

Se, hvornår der er åbent hus på erhvervskolerne

De kommende åbenthus-arrangementer på erhvervsskolerne er blevet virtuelle på grund af coronavirus. Det er naturligvis en afvigelse fra normalen, men det betyder ikke, at man på nogen måde skal snydes for at lære lidt mere om de forskellige erhvervsskoler.
Læs mere...

Der er stadig åbent for behandling i din sundhedsordning

På trods af samfundets omfattende lockdown, så kan du stadig få behandling gennem din sundhedsordning hos PensionDanmark.
Har du smerter i fx ryggen, eller har du fået en skade? Så kan du stadig få behandlinger hos fysioterapeuter og kiropraktorer via din sundhedsordning i PensionDanmark – uden en henvisning fra lægen. I alt er der over 500 behandlingssteder, og de er ikke en del af corona-nedlukningen.
Læs mere...

Trepartsaftale: Lønkompensation forlænges i alle brancher

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er torsdag den 14. januar 2021 blevet enige om at forlænge lønkompensation til de skærpede restriktioner ophører, så den fortsat kan være med til at hjælpe både lønmodtagere og virksomheder i en svær periode. Det sker efter, at den generelle nedlukning af samfundet er blevet forlænget i lyset af den alvorlige corona-situation, hvor mange er smittede, og antallet af indlagte stiger. Det oplyser beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
Læs mere...

Formanden har ordet: Når samfundet slår sprækker, rammer det os alle

 

Sprækkerne i det danske samfund vokser sig stadig større. Det er konklusionen på en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. I 2019 steg de 10 procent rigeste danskeres indkomster med 5,4 procent sammenlignet med året før. Til sammenligning steg indkomsten blandt de 40 procent fattigste kun med 1,6 procent. Og coronakrisen har ikke gjort uligheden mindre – tværtimod. Som oftest rammer krisen hårdest for dem, der allerede har det svært. Vi har kunnet se, at dem med de laveste lønninger havde tre gange så høj risiko for at blive ledig end dem med høje lønninger, da coronakrisen for alvor ramte i foråret 2020.
Læs mere...