Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 4 - 2021

Hvis vi skal sikre et fortsat trygt arbejdsmarked, så skal der ændringer til

Fagbevægelsens Hovedorganisation er kommet med et dagpengeudspil, som ønsker at øge lønmodtagerens tryghed og styrke tilslutningen til den danske model. Det er noget, som næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, Stig Søllested, bakker op omkring.

- Dagpengene bliver mere og mere udhulede i kraft af, at lønniveauet stiger, men dagpengesatsen er på et nogenlunde status quo. Hvis vi skal sikre lønmodtagernes tryghed på fremtidens arbejdsmarked, så skal der ændringer til, siger Stig Søllested.

Læs mere her...

Blik & Rør hentede 102 millioner til medlemmerne i 2020

Det samlede beløb som Blik & Rør har hentet til medlemmerne i 2020 kommer helt op over 100 millioner. Faktisk er det præcise beløb 102.324.603,44 millioner. Det er det samlede tal, som dermed indeholder beløb for arbejdsskader, manglende løn, manglende tillæg, feriepenge, zonepenge og meget andet.

- Generelt viser tallene jo, at medlemmerne er opmærksomme på, at Blik & Rør kan bistå dem i forbindelse med deres arbejdsskader. Vi kan også se, at hen over året har vi været i stand at hente pæne erstatninger, siger Søren Schytte, der er arbejdsmiljøansvarlig hos Blik- og Rørarbejderforbundet.

Læs mere...

Mads kan ikke længere være VVS'er

På en skæbnesvanger arbejdsdag i juli 2018 ændrede VVS- tag- og facademontør Mads Jensens liv sig på et øjeblik. På en dag som lignede alle andre, stod han på et tag og arbejdede. Pludselig sker, hvad Mads kalder for, et ”hændeligt uheld”, og han falder fra tre en halv meters højde ned med stigen, da han forsøger at klatre ned.

- Jeg lander med brystet ned ad og prøver at komme væk, men jeg kunne mærke, at benene ikke rigtigt ville noget, fortæller Mads.

Læs mere her...

Har du tjekket din løn?

Nu bliver det nemmere for dig som medlem at tjekke din løn. I Blik og Rørs nye løntjek-værktøj kan du lynhurtigt sammenligne din løn med andre medlemmers. Ofte er forskellen på lønnen ikke kun bestemt af geografi. Typer af opgaver betyder også noget.

Desuden er det som noget helt nyt også muligt at se, hvad medlemmerne har af ekstra goder udover lønnen. Online-værktøjet kan bruges af både VVS’ere og skorstensfejere.

Den gennemsnitlige timeløn for VVS’ere i hele landet lå i 2020 på 206,74 kroner i timen.

Læs mere...

Jakob kæmper for, at lærlinge bliver dannet både fagligt og menneskeligt

Hos Kemp & Lauritzen har de en vision om, at de gerne vil have Danmarks bedste lærlinge. Men hvordan får man det? Et redskab som man kan vælge at gøre brug af, er, at udnævne en såkaldt lærlingementor. En lærlingementor fungerer som en slags tillidsmand for lærlingene, der sørger for, at svendenes lærlingeansvarlige og firmaets lærlingeansvarlige snakker samme sprog. Udover det er funktionen, at det skal være en person, som lærlingene altid kan komme til med spørgsmål, som mentoren så ved, hvem der kan besvare. Hos Kemp & Lauritzen hedder lærlingementoren Jakob Neumann. 

Læs mere...

Fagforbund og arbejdsgivere i fælles grøn charmeoffensiv

Vi installerer fremtiden grønne løsninger. Det er et af hovedbudskaberne i en ny fælles brandingkampagne, som TEKNIQ Arbejdsgiverne og Blik- og Rørarbejderforbundet står bag. Kampagnen gik i luften den 15. marts med en film, der blandt andet viser vvs-branchens rolle i klimakampen.

Læs mere...

Spar penge på aktiviteter og drikkevarer i påsken, og forny forårsgarderoben med rabat

Der er forår i luften, kontoen er muligvis blevet beriget med ekstra feriepenge, og du går nok og spekulerer på, hvad du skal fordrive tiden med og bruge pengene på i påsken? Udendørs kulturinstitutioner åbner op, så du atter kan få én på opleveren, påskefrokosterne står for døren, og joggingsættet trænger sikkert til at blive skiftet ud med nye klæder, som du kan vise frem til dine nærmeste. Med PlusKort finder du rabatter på det hele.

Læs mere...

Fyraftensmøde om ADHD og arbejde

ADHD og lignende vanskeligheder kan spænde ben for et godt arbejdsliv. For man kan blive misforstået af andre – de tænker måske, at man er doven, sjusket eller ligeglad, selvom det slet ikke er tilfældet. Som voksen med ADHD må du derfor kæmpe ekstra hårdt for at holde fast  og for at have gode relationer til din arbejdsgiver og dine kolleger.

På dette fyraftensmøde får du strategier til, hvordan du bedre kan klare et arbejdsliv og have et godt fællesskab.

Læs mere...