Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 5 - 2021

Ny befolkningsundersøgelse: Stor opbakning til Den Danske Model

Den Danske Model, hvor fagforeninger og arbejdsgivere aftaler løn og ansættelsesvilkår er god for Danmark. Det mener 69 procent af danskerne ifølge en undersøgelse, der er lavet af Electica for fagforbundene i ”Alliancen” (Fødevareforbundet NNF, Dansk EL-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet og Malerforbundet).


Godt 5.000 repræsentativt udvalgte danskere er i målingen blevet præsenteret for udsagnet: ’Den Danske Model, hvor fagforeninger og arbejdsgivere aftaler løn- og ansættelsesvilkår, er god for Danmark’. Heraf har 69 procent erklæret sig enig og helt enig i udsagnet, mens kun 2 procent er uenige.

Læs mere...

Nyt organiseringssekretariat skal sikre styrkelse af fællesskabet

Inden for VVS- og skorstensfejerbranchen er rigtigt mange medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet. Konkret drejer det sig om 80-85 procent. Det vil sige, at en stor del af de beskæftigede inden for VVS- og skorstensfejerbranchen er en del af fællesskabet. Oven i det så har man oplevet medlemsfremgang syv år i træk. Men det har ikke holdt forbundet fra at oprette et nyt organiseringssekretariat, som Henrik Roos skal være leder for, når han starter 1. maj.

- Det er vigtigt ikke at hvile på laurbærrene. Netop derfor har vi i forbundets hovedbestyrelsesmøde vedtaget, at vi skal oprette et organiseringssekretariat i forbundet. Vi skal øge synligheden ude i landet. Sammenholdet er jo vores styrke – jo flere vi er, jo stærkere er vi, siger Niels Braaby, der er næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, og som har ansvaret for organiseringsindsatsen.

Læs mere her...

Campingplads i Saltum går all-in på varmepumper

Hos Blik- og Rørarbejderforbundet har man længe arbejdet for at sætte varmepumper på dagsordenen. Det grønne alternativ til eksempelvis oliefyr er på vej frem. Det ser man, når hele Jambo Feriepark har valgt at satse på varmepumper fremover og dermed er gået fra syv oliefyr til fire nye varmepumper. Varmepumperne vejer 900 kilo stykket og yder 60 kilowatt. Installationen af varmepumper blev foretaget af Brøndum med teknisk teamleder Jan Kruse Hedegaard i front.
Læs mere her...

OK21 stemt igennem for Blik & Rørs medlemmer

Efter flere måneders forhandlinger er der nu landet et JA til OK21 for medlemmerne i Offentligt Ansattes Organisationer. Det vil sige, at OK21 er blevet godkendt for de statsansatte medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet. Dermed har alle de tre områder, medlemmerne er beskæftiget på sagt ja til overenskomsten. Det vil sige staten, kommunerne og regionerne. Det er noget, der glæder forbundssekretær Søren Schytte, der er ansvarlig for de offentlige overenskomster hos Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere...

Nu kan du få del i Arbejdsmiljøpuljen

Over de næste tre år vil der blive uddelt 315 millioner kroner fra Arbejdsmiljøpuljen, der skal være med til at bidrage til bekæmpelse af dårligt arbejdsmiljø. Hvert år vil der blive uddelt 105 millioner kroner fra puljen, der er målrettet små private virksomheder med op til 50 ansatte.

Læs mere...

Har du styr på sommerferien?

Der er stadig en masse ferieboliger i udlandet ledige.

Selvom der ikke ligger en helt konkret plan for rejserestriktionerne, så er sommeren på vej og genåbningsplanen i fuld udfoldelse. Da det hele har været usikkert så længe, så betyder det faktisk, at mange af Blik & Rørs ferieboliger i udlandet står ledige i mange uger i løbet af sommeren. Derfor her blot en venlig henstilling til, at du stadig kan booke en billig ferie i syden eller storbyen, såfremt Danmark åbner for udrejse til det pågældende land.

Læs mere...

PlusHjulet ruller!

Hent PlusKort appen, log ind og spil med om de fedeste præmier fra Zalando, Small Danish Hotels, Tivoli, DanHostel, Apollo Rejser og mange flere.

Spil med én gang om dagen og se, om du har vundet med det samme. Du kan også svare på quiz spørgsmålene og samle lodder til ugepræmierne samt hovedpræmien, som er et gavekort på 5.000 kr. til en valgfri PlusKort partner.

Held og lykke!

Læs mere...

Glædelig 1. maj fra formanden!

Forbundsformand Henrik W. Petersen kigger tilbage på et arbejdsomt år - og ønsker en god 1. maj. Du kan læse hele talen ved at trykke på knappen herunder.
Læs talen her.

Kommende arrangementer

Maj:

Juni:

Der er for tiden to ledige stillinger i forbundet:

 
Har du lyst til at arbejde med politikudvikling og analyse i et stærkt og toneangivende fagforbund? Brænder du for den danske model, beskæftigelsespolitik og den grønne omstilling? Og drømmer du om at gøre en forskel for lønmodtagere i Danmark? Så er det måske dig, vi leder efter som studentermedhjælper i politik og analyse hos Blik- og Rørarbejderforbundet. Se opslaget her.
 
Har du lyst til at arbejde med kommunikation, journalistik og sociale medier? Er du god til at kommunikere til forskellige målgrupper? Og drømmer du om at prøve dine værktøjer af inden for fagbevægelsen? Så er det måske dig, vi leder efter som studentermedhjælper i kommunikation hos Blik- og Rørarbejderforbundet. Se opslaget her.