Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 6 - 2021

Nu skal slaget mod asbest stå

Alt for mange personer udsættes stadig for asbest. Og det skal der gøres op med. Det siger  Blik- og Rørarbejderforbundet, som netop har offentliggjort udspillet ’Vejen mod et asbestfrit Danmark’. Udspillet indeholder 8 konkrete anbefalinger til politikerne.

Læs mere her...

Nyt samarbejde skal fremme børn og unges sundhed

Blik- og Rørarbejderforbundet, TEKNIQ Arbejdsgiverne og Det nationale videncenter KOSMOS har indgået et unikt samarbejde om projekt ”Test din skoles sundhed 2021”, hvor formålet er at styrke interessen hos eleverne på 6.-8. klassetrin for både sundhed, naturfag og installationsbranchen på en spændende måde, der tager udgangspunkt i deres egen hverdag.

Læs mere...

Vådrensning er det nye sort

Det er sjældent, man ser en skorstensfejer klædt i hvidt. I hvert fald mens han er på arbejde. Den traditionelle sorte uniform med den høje hat er indbegrebet af en skorstensfejer – ligesom selve det at feje skorstenen er. Fagbladet Blik & Rør har været med to unge skorstensfejere på arbejde en dag, hvor de havde en mere utraditionel opgave.

Helt specifikt drejer det sig om en vådrensning på restaurant Selma i indre København. Restauranter risikerer, at der sætter sig fedt i deres udsugningskanaler, når de laver mad, og det er ikke bare lige sådan at fjerne igen, fortæller de. Skorstensfejerne Emil Appel og Martin Lyngstrup Petersen arbejder for skorstensfejermester Christian Bast i Stenløse, og Christian Bast har investeret i noget udstyr specifikt for at kunne tilbyde vådrens. Men hvorfor er det egentlig en skorstensfejer, der skal lave det stykke arbejde?

Læs mere her...

Der er for tiden to ledige stillinger i forbundet:

Har du lyst til at organisere nye medlemmer og styrke opbakningen til det faglige medlemskab i Blik- og Rørarbejderforbundet gennem en faglig organiseringsindsats, der skaber værdi og øger synlighed blandt medlemmerne? Så er det måske dig vi søger.

Blik- og Rørarbejderforbundet søger 2 faglige organisatorer, som gennem organisering, opsøgende arbejde, støtte til klubber, afdelinger og kredse samt medlemskontakt skal bidrage til at styrke det faglige fællesskab og den fortsatte positive medlemsudvikling, som vi har haft over de sidste 7 år. Du vil have ansvar for at køre rundt i forskellige dele af landet, og arbejdet foregår i et tæt samarbejde med lederen af Organiseringssekretariatet samt den anden faglige organisator. se hele opslaget her.

Camilla er blevet vild med at arbejde med kobber

Danmark er ikke ligefrem oversvømmet af kvindelige blikkenslagere. Hos Toft Kobber i Jyllinge kan man møde blikkenslagerlærling Camilla Marie Bredvig Jonsen, der er 27 år gammel og har været i lære i virksomheden de sidste to års tid. Camilla er glad for at være blikkenslager, fordi hun har ADHD, og arbejdet spiller godt sammen med det.

- Jeg synes, det er super fedt at være blikkenslager. Jeg har ADHD, så for mig er det vigtigt, at jeg kan komme ud og bruge hovedet og kroppen, siger Camilla.

Læs mere...

Hvad får du udbetalt om måneden, når du går på pension?

Har du udsigt til at få den pension, du forestiller dig, når du går på pension? Og hvordan ser det ud, hvis du indbetaler lidt ekstra hver måned eller venter et år med at trække dig tilbage?

Læs mere...

16.000 råbte Jamels navn - nu er han VVS'er

Hvis du er en del af den yngre generation, så husker du sikkert, da hele Danmark kyssede med Jamel tilbage i 2011, da KIDD udgav sin første single. Sangen blev uploadet på Youtube af nogle drenge fra Nørrebro, der havde lavet et nummer og kaldte sig Cheff Records, og derfra gik det hurtigt. Musikvideoen var instrueret og filmet af debutanten Jamel Sundoo, der på daværende tidspunkt var i sine slut-teenageår. Jamel var en del af Cheff-records, og i en periode blev alt, hvad de rørte ved, til guld. Det medførte et liv i overhalingsbanen med konstante fester og kulminerede for Jamel med, at, som han selv siger det: ”16.000 mennesker stod til en koncert under Distortion på Nørrebro og råbte mit navn”.

De konstante fester og farver blev dog for meget for Jamel, der i dag har kastet sig over uddannelsen til VVS-energispecialist, som han bliver færdig med om et års tid. Fagbladet Blik & Rør mødte Jamel til en snak om, hvorfor man udskifter en karriere inden for det kreative med en karriere inden for vand, varme og sanitet.

Læs mere...

Sådan søger du den nye Arbejdsmiljøpulje

Over de næste tre år vil der blive uddelt 315 millioner kroner fra Arbejdsmiljøpuljen, der skal være med til at bidrage til bekæmpelse af dårligt arbejdsmiljø. I går kunne A4 skrive om, at der stadig er 100 millioner, der skal uddeles i år. Her er en guide til, hvordan du søger puljen.

Læs mere...

Hvordan tager du bedst imod din nye kollega?

BFA Bygge og Anlæg har lanceret en ny hjemmeside med fokus på, hvordan man bedst tager imod nye medarbejdere.

Læs mere her.

Kommende arrangementer

Juni: