Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 7 - 2021

Prislisterne stiger!

Tilbage under overenskomstforhandlingen i 2020, blev der aftalt en stigning af prislisterne, og de træder i kraft 1. juli. De aftalte stigninger er på 2,4%. Det betyder reelt, at din løn stiger med 2,4%.

- Forbundet er i gang med at skrive og revidere de nye prislister, som for rør- og fjernvarmeprislisten kommer ultimo august, fortæller Stig Søllested, der er næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Læs mere her...

Man kan ikke være for forsigtig, når det kommer til asbest

Op mod 50 håndværkere stoppede onsdag i sidste uge arbejdet med renoveringen af boligblokke på Stjernegården i Odense, da de frygtede, at der kunne være asbestrester i forbindelse med tagkonstruktionen, skriver Fyens.dk

- Når det kommer til asbest, skal der ikke tages chancer. Det skal ikke være livsfarligt at gå på arbejde, siger forbundsformand Henrik W. Petersen.

Læs mere...

Københavns kommune har fokus på de faglærte

I 2020 valgte kun 20% at søge ind på en erhvervsuddannelse på landsplan, og i Københavns Kommune var der kun 11%. Københavns Kommune har derfor igangsat en kampagne for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.
 
Simon Jacobsen startede i sin tid på gymnasiet og er nu blevet VVS'er.
 
- Jeg har ikke fortrudt det en eneste dag. Det er en abstrakt hverdag. Du står og laver faldstammer den ene dag, den anden dag trækker du vandrør og den tredje dag der er du ude og hjælpe Fru. Hansen med at få varme på hendes radiator, ikke? Det er fedt, siger Simon Jacobsen.
Læs mere her...

Få rabat på sommeraktiviteter med PlusKort

Den er god nok! Legebørn i alle aldre kan endelig få brændt krudt af, og få én på opleveren. I artiklen har vi samlet et udvalg af de mest populære oplevelser, hvor du får rabat med PlusKort. For at opnå rabatten skal du huske at købe dine billetter online inden dit besøg, og husk også at holde dig opdateret omkring de gældende retningslinjer for COVID-19.
Læs mere...

VVS'eren Jesper er med i FH's nye klimapanel

Lønmodtagernes klimapanel er blevet sat i verden, for at sætte fokus på den grønne omstilling. Her er hverdagens eksperter udgangspunktet, da det er dem, som står med den grønne omstilling i deres daglige arbejde – og dermed har mest viden på området. Panelet består af 10 lønmodtagere fra forskellige brancher i Danmark, der hver især arbejder med at implementere de grønne løsninger. 
 
En af repræsentanterne i panelet er VVS'er Jesper Kallehauge Terndrup.
Læs mere...

Ny kampagnefilm: Bedre indeklima i folkeskolen

Blik- og Rørarbejderforbundet har i samarbejde med Skorstensfejerlauget lanceret en fælles kampagnefilm om indeklimaet i folkeskolen.

Hvor meget skal der være til dine efterladte?

Der kan være gode grunde til at tjekke, hvor meget dine efterladte står til at skulle få udbetalt, når du dør. Og måske synes du, at der skal være en større eller mindre udbetaling. Du kan også selv bestemme, hvem der skal have pengene udbetalt.

Som medlem i Industriens Pension eller PensionDanmark Pension får dine efterladte som minimum udbetalt alle de penge, du har sparet op, hvis du dør før pensionsalderen. Dog er alle medlemmer sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr. i PensionDanmark og mellem 300.000 kr. og 1,2 mio. kr. i Industriens Pension.

Læs mere her.

Tilmeld dig asbestkonferencen 5. august

Formanden har ordet: Et stort tillykke til de nyuddannede faglærte

Alt læring i livet er godt. Alt gennemførelse af uddannelse er flot. Det er bestemt en stor dag at blive færdig med sin uddannelse.

Stort tillykke til alle studenter som fejres i disse dage.

Men det skal ikke kun handle om vores studenter, for der er en også anden gruppe, som i den grad også fortjener et stort tillykke. Nemlig alle vores nyuddannede faglærte. Det er også en stor og glædelig begivenhed, som jeg håber, I fejrer med venner og familie. I skal også alle have et stort tillykke og et stort tak.

Stort tak fordi I har valgt en uddannelse, der bidrager til samfundsmæssige løsninger hver eneste dag og en uddannelse, der ruster jer til fremtiden.

Læs mere...