Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 8 - 2021

Asbest kom på dagsordenen på Christiansborg

Asbest og følgesygdomme. Det er noget, der har fyldt meget på Blik- og Rørarbejderforbundets dagsorden gennem længere tid. Det er indtil videre kulmineret i en asbestkonference, som blev afholdt i Landstingssalen på Christiansborg den 5. august. Til konferencen var der, trods mange der stadig var på sommerferie, mødt over 70 mennesker op til konferencen, og det vidner om, at der er mange, der synes, det er et vigtigt emne.
Læs mere...

Nu er det muligt at søge om tidlig pension

D. 1. august 2021 blev det muligt at søge om retten til tidlig pension, og de første lønmodtagere vil altså fra januar 2022 kunne få udbetalt tidlig pension.

Læs mere her...

"Andre bør også blive VENT-certificerede"

På TECHCOLLEGE i Aalborg har de som den første erhvervsskole gjort det muligt for eleverne på ventilationstekniker-specialet at blive VENT-certificerede som en del af uddannelsen. De første elever blev VENT-certificeret i slutningen af maj, og 26-årige Kasper Rasmussen, en af de elever, der tog imod tilbuddet, vil bestemt anbefale andre at gøre det samme.
Læs mere...

Jakob var chef for 50 – nu renser han ventilation

Det er de færreste, der skifter karriere i deres voksne liv, men det har Jakob Andersen gjort. Han er blevet skorstensfejerlærling som voksen og har gået på grundforløb med elever på alder med sin søn.
Læs mere...

Kollegabesøg afslørede kritiske boligforhold

Forestil dig det her: Du kommer ind i dit hjem. Til venstre har du kombineret køkken og dagligstue. Her er der et lille bord med to stole og ca. 2 meter fra væg til væg. Hvis du går lige ud, kommer du ind på et minibadeværelse med brusekabine og et snavset toilet. Rummet er max to kvadratmeter stort. Efter den oplevelse er du måske blevet træt. Så kan du gå til højre ind i et rum, der kun lige akkurat er stort nok til at kunne indeholde to køjesenge. Her kan du sove – men på skift, fordi I er fire mand, der bor her. Og nå ja – det hele er en skurvogn.
Læs mere...

Intet folkemøde uden gode VVS'ere

På årets Folkemøde i Allinge på Bornholm skal der trækkes en del vand og sættes toiletvogne op. Den klarer de to lærlinge Bastian og Jens.
Læs mere...

Kommende arrangementer