Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 9 - 2021

I Syrien arbejder en VVS’er fra 6 til 22

37-årige Mostafa Khalil kom til Danmark som flygtning fra Syrien i januar 2015. I dag har han en færdiggjort VVS-energiuddannelse og fast arbejde ved Ribe VVS. Selvom han også arbejdede som VVS’er i Syrien, har det været store forskelle på, hvordan man arbejder i Syrien og Danmark.

Læs mere...

Nu er der flere penge på vej til alle i skolepraktik

I 2020 blev der indgået en trepartsaftale, hvor det blev bestemt, at skolepraktikydelsen skulle stige med 80. mio. kr. fra 2022. Det betyder, at der fra januar 2022 er nye beregninger for, hvad du kan tjene, hvis du er i skolepraktik.

Læs mere her...

Lærlinge er et hit - bekræfter at uddannelserne giver eftertragtede kompetencer

Det er godt for branchen, når tallene for antal lærlinge kun virker til at gå op ad. I alt er der de første 6 måneder af 2021 sket en stigning af nye lærlinge i installationsbranchen generelt sammenlignet med tallene fra både 2019 og 2020 i samme periode. Hos VVS-energiuddannelsen er den stigning af lærlinge på 15%, ifølge en rapport fra EVU.
Læs mere...

Skal du vise dine skills frem?

Det er igen blevet tid til at afholde DM i Skills, hvor der årligt bliver konkurre­ret mellem Danmarks dyg­tigste lærlinge. På grund af corona blev sidste DM i skills afholdt helt til­bage i januar 2020, så det bliver et brag af en konkur­rence, som løber af stablen til næste år. Og lige nu har du stadig chancen for at blive en del af eventyret i regionsmesterska­berne 2021 - og måske endda DM i 2022.
Læs mere...

Nye retningslinjer for corona

BFA Bygge og Anlæg har offentliggjort nye retningslinjer og vejledning i forbindelse med forebyggelse af smitte på bygge- og anlægspladser og ved opgaver i private hjem.
Læs mere...

Claus fik støtte til sin efteruddannelse

Kompetenceudviklingsfonden trådte i kraft 1. januar 2021. Den blev forhandlet ind i VVS-overenskomsten under sidste overenskomstforhandling, og betyder, at man kan få dækket 100% af sin løn under efteruddannelse, hvis man har planlagt kurset i samarbejde med virksomheden, og man kan få dækket 85% af sin løn, hvis det er selvvalgt.
Læs mere...

Kommende arrangementer