Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 10 - 2021

Stor opbakning i EU til ambitiøs asbestplan

Asbest har fyldt meget i medierne i Danmark den sidste tid, hvor der er kommet et stort fokus efter, at Blik- og Rørarbejderforbundet afholdte en asbestkonference på Christiansborg. Det har også betydet, at Enhedslistens Christian Juhl har kaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i samråd om asbestproblematikken i Danmark. På et mere overordnet plan er der dog også foregået en masse arbejde i EU, og det er lykkedes venstrefløjsgruppen, anført af danske Nikolaj Villumsen, at få støtte til et forslag om blandt andet grænseværdier. 
Læs mere...

Så er det tid til at udfylde oplysningskort

Årets lønstatistikkampagne er fløjtet i gang, og det betyder, at Blik & Rør gerne vil bede dig om dine lønoplysninger. Det gælder også, hvis du er lærling. 

Sådan gør du

Klik på banneret for at komme til værktøjet. Du kan logge på med enten dit cpr.nr. eller dit medlemsnummer. Du skal bruge din seneste lønseddel.

Indberet senest d. 26. oktober

Indberet din løn senest d. 26. oktober. Så deltager du samtidig i lodtrækningen om en iPad og 5 x 2 biografoplevelser.

Læs mere her...

Asbestsag nærmer sig forældelse – uden at have været i retten

 A4 Arbejdsmiljø bragte en artikel, hvor du kan læse om en asbestsag fra Espergærde, der involverer VVS’er Hans Axlund. Hans og hans kollegaer gik i asbest i halvandet år på en renovering af Tibberupparken, før de blev mistænksomme og fik foretaget en test, der desværre bekræftede, at der var asbest. Det skete i 2016. Dags dato er der stadig ikke faldet nogen dom i sagen. Nu risikerer sagen at blive forældet.
Læs mere...

Ny aftale sikrer øremærket barsel til mænd

En ny aftale mellem Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening giver fuld ligestilling mellem kønnene på barselsområdet.
Læs mere...

Ansøgninger om tidlig pension: Din Faglige A-kasse i top 3

En opgørelse over ansøgningerne om tidlig pension fra august 2021 viser, at det især er håndværkere og slagteriarbejdere, der har søgt om retten til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet efter et langt arbejdsliv. Det viser et nyt notat fra Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge opgørelsen har 344 medlemmer af Din Faglige A-kasse ansøgt om tidlig pension i august 2021, efter aftalen faldt på plads for knap et år siden. Det svarer til 11 procent af A-kassens medlemmer i den søgeberettigede alder. 

Læs mere...

Den nye ferielov: Sådan overfører du ferie til næste ferieår

Hvis du ønsker at overføre ferie fra ét ferieår til det kommende, så kan det godt lade sig gøre under den nye ferielov. Du kan dog maks overføre fem dage. Det vil sige, at hvis du 1. september 2021 gerne vil overføre 5 af dine 25 dage, så vil du have 30 feriedage til rådighed i ferieafholdelsesperioden, der løber fra 1. september 2021 til 31. december 2022. Du kan overføre ferie i hele afholdelsesperioden, der løber frem til 31. december. At overføre ferie kræver en aftale med virksomheden senest 31. december. Hvis virksomheden ikke ønsker at overføre din ferie, så skal de i stedet udbetale den til dig.

 
Læs mere...

Kommende arrangementer