Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 11 - 2021

Har du talt med din arbejdsmiljørepræsentant i dag?

Her i uge 43 er det den europæiske arbejdsmiljøuge. Det vil sige, at der hele ugen er fokus på arbejdsmiljø og særligt på forebyggelse og håndtering af arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær. Rundt i det danske land er byggefagenes fagforeninger ude på pladsbesøg i løbet af ugen. Derudover afholdes fyraftensmøder og debatter om, hvordan man styrker arbejdsmiljøet. Arbejdsmiljøansvarlig Søren Schytte fra Blik- og Rørarbejderforbundet har dog ét væsentligt spørgsmål til medlemmerne:

- Har du husket at tale med din arbejdsmiljørepræsentant i dag?

Læs mere her...

Europæisk asbeststrategi vedtaget i EU

Den netop vedtagne rapport er forhandlet på plads af Nikolaj Villumsen, som sidder i EU-Parlamentet for Enhedslisten, og kommer efter et årelangt pres fra Blik- og Rørarbejderforbundet og andre byggeforbund rundt om i Europa for at få sat det livsfarlige asbest på den politiske dagsorden.

Selvom asbest blev forbudt i 1980’erne i Danmark, menes materialet stadig at findes i omkring en tredjedel af den eksisterende bygningsmasse. Derfor udgør asbesten stadig en stor risiko for både håndværkere og beboere, når ældre bygninger renoveres eller rives ned.

Læs mere...

Beskæftigelsesministeren i samråd om Blik og Rørs asbest-forslag

Blik- og Rørarbejderforbundet var til stede, da der blev afholdt samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg omkring asbest. Samrådet sker, efter Christian Juhl, arbejdsmiljøordfører for Enhedslisten, havde indkaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til et samråd tilbage i august, hvor Blik- og Rørarbejderforbundet holdt en konference på Christiansborg omkring asbest. Ministeren var op til samrådet blevet bedt om at tage stilling til de 8 forslag, som Blik- og Rørarbejderforbundet offentliggjorde tidligere på året i udspille 'Vejen mod et asbestfrit Danmark'. 
Læs mere...

Har din arbejdsmiljørepræsentant tilmeldt sig supplerende uddannelse?

Hvis du er arbejdsmiljørepræsentant, så kan det være, det er på tide med noget supplerende uddannelse. Nu har du mulighed for at få ny viden og skærpede kompetencer med et kursus, der kun varer en dag.
Læs mere...

Nu kan du søge om udbetaling af dit efterlønsbidrag

Hvis du er i målgruppen, kan du i begyndelsen af december søge om udbetaling af dit efterlønsbidrag.
Læs mere...

Ny trepartsaftale har fokus på at få ledige i job

Den 31. august inviterede regeringen arbejdsmarkedets parter og KL til trepartsdrøftelser, og de er nu nået til enighed. Den nye trepartsaftale har til formål at få ledige i Danmark i job.

Læs mere...

Ny kampagnefilm: Bedre indeklima i daginstitutioner

Arbejdsmiljø: Tid til vinterforanstaltninger

Så er det igen tid til at tænke på vinterforanstaltninger. Fra den 1. oktober og frem til 31. marts skal der etableres vinterforanstaltninger på byggepladserne landet over. 

Læs mere...

Kontrol er afgørende for klausulers funktion

Det er fortid, hvorfor vi skal have klausuler, konkluderede Sekretariatsleder for Bygge-, anlæg- og trækartellet Gunde Odgaard i sin åbningstale. Klausulerne er på flere områder med til at sikre rettigheder, sikkerhed på arbejdspladsen, uddannelseskvalitet og løn. Men hvordan de skal bruges, det er der stadig behov for at klargøre, hvilket BAT i dag gjorde et forsøg på med konferencen ”Aktiv brug af arbejdsklausuler”.
Læs mere...

To skud fra VVS-messen

Kommende arrangementer