Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 12 - 2021

Enstemmig hovedbestyrelse godkender overenskomst med Dansk Håndværk

Det er en helt ny overenskomst, da det er første gang vi i Blik- og Rørarbejderforbundet indgår overenskomst med Dansk Håndværk.

- Det glæder mig meget, at det er en enstemmig hovedbestyrelse, der har godkendt overenskomstresultatet, som vi har forhandlet hjem i nat. Vi ser frem til samarbejdet med Dansk Håndværk, og glæder os over at vores medlemmer i deres virksomheder er på vej mod en ny overenskomst, siger forbund Henrik W. Petersen.

Læs mere her...

Nu kommer der bedre regler for tagarbejde under 5 meter

Fra 1. januar 2022 kommer der nye regler for tagarbejde. Det kommer efter, at en 67-årig tagdækker i februar måned døde efter et fald fra 4 meter. Efterfølgende har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard taget arbejdsmiljøreglerne for tagarbejde op til genovervejelse for at se, om de er tidssvarende. Vurderingen blev, at der skulle foretages ændringer.

Læs mere...

Løntjek gav Kasper 42.000 kroner

Som VVS-lærling var Kasper Engelhardt Gottlieb placeret på det forkerte løntrin. Da fejlen blev opdaget, gik der flere penge ind på lønkontoen end nogensinde tidligere, og i dag tjekker han jævnligt sin lønseddel.
Læs mere...

Undersøgelse: Elever får ikke ilt nok

Klasser fra skoler i hele landet har undersøgt deres eget indeklima i forhold til CO2-niveauet i deres klasselokaler. Undersøgelsen har til formål at sætte fokus på skolernes indeklima gennem dataindsamling og få styrket elevernes interesse for naturfag. Og resultaterne viser, at der er plads til forbedring.
Læs mere...

’Det er et stort ansvar’

To medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet blev i sidste uge for første gang valgt som kommunalbestyrelsesmedlemmer. Hør deres tanker om at være nyvalgte, og hvad de vil arbejde for i deres kommune.
Læs mere...

Nu kan du indstille din arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisen 2022!

 
Prisen uddeles i de fire priskategorier: Arbejdsulykker, Muskel- og skeletbesvær (ergonomi), Psykisk arbejdsmiljø samt Kemi og vådt arbejde.
Har I gjort en særlig indsats for jeres arbejdsmiljø, som har skabt mærkbare forbedringer indenfor en af kategorierne? Så indstil jer nu til Arbejdsmiljøprisen. Sidste frist er 1. februar 2022.
Prisen bliver uddelt af Arbejdsmiljørådet og du kan indstille her:

Skal du have en ekstra julegave i år?

Spil med i PlusKort julekalenderen og vind designerlamper, tøjgavekort, sæsonkort til forlystelsesparker, gavekort til oplevelser og meget andet. 

Du modtager en mail med dagens låge fra 1. december og frem til juleaften. Jo flere låger med spørgsmål du åbner og svarer rigtigt på, jo flere lodder får du, og desto større er chancen for at vinde hovedpræmien, som er et gavekort til Apollo Rejser på 20.000 kr. 

Læs mere...

Kunne du tænke dig fri data og tale for 99 kr. om måneden?

Alka mobil har lanceret et nyt abonnement, der kun koster 99 kr om måneden. Alka Mobil er for kunder i Alka og de fagforeninger, Alka samarbejder med - herunder Blik- og Rørarbejderforbundet.

Læs mere...

Kommende arrangementer