Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 1 - 2022

Lokalaftalen er der, hvor du kan sikre dig ekstra gode arbejdsvilkår

Blik- og Rørarbejderforbundet har sat ekstraordinært fokus på lokalaftaler. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt? I din overenskomst står beskrevet, at du har ret til at have en lokalaftale. Med en god lokalaftale kan du sikre dig gode arbejdsvilkår.
Læs mere...

Blik & Rørs forslag om asbest baner vejen

Under samråd om Espergærde-sagen fortalte Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at han vil indkalde de andre partier til drøftelser om asbest i foråret - med udgangspunkt i Blik- og Rørarbejderforbundets 8 forslag. 
Læs mere...

Så er det nu – indstil din arbejdsplads til Arbejdsmiljøprisen 2022

Har I ydet en særlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet på jeres arbejdsplads? Lad andre få muligheden for at blive inspireret af jeres gode arbejde og indstil jer til Arbejdsmiljøprisen 2022.

I kan lige nå det - tidsfristen er 1. februar!

Læs mere her...

Spar penge med dit PlusKort på din stigende elregning

Elpriserne er historisk høje, og ifølge Danmarks Radio betød det en elregning på over 1.000 kr. mere i december 2021 sammenlignet med 2020 for en familie med et gennemsnitligt strømforbrug. 
Økonomer forventer, at elpriserne vil forblive høje, og at mange vil komme til at mærke det på deres økonomi i 2022. - Heldigvis er der penge at spare på strøm med dit PlusKort. 
Læs mere...

Døjer med slidgigt – nu får han ret til tidlig pension

Robert Colmorten er VVS'er og er blevet tilkendt tidligere pension. Efter et langt arbejdsliv ser han frem til mere tid med børnebørnene, og ikke mindst at kunne passe bedre på sit helbred. 
Læs mere...

Særlig tilsynsindsats mod asbest i 2022

I 2022 har Arbejdstilsynet en særlig tilsynsindsats med fokus på asbest og VVS- og blikkenslagerbranchen. Blik- og Rørarbejderforbundet har haft stort fokus på asbest hele 2021, så det er en glædelig nyhed, at der nu kommer særligt tilsyn, mener forbundsformand Henrik W. Petersen.

- Det glæder mig, at der bliver sat fokus på det fra myndighedernes side. Det er et vigtigt og glædeligt tiltag, da asbest er en af de sager, vi har arbejdet hårdest for at sætte fokus på i det forgangne år. 

Læs mere...

Nu er overenskomsten med Dansk Håndværk trådt i kraft

Den overenskomst, der tilbage i november blev indgået mellem Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og Dansk Håndværk, er nu godkendt af alle parter og trådte i kraft den 1. Januar 2022. 
Læs mere...

20 forslag til at sikre mere arbejdskraft

Blik- og Rørarbejderforbundet, 3F, Dansk El-Forbund, Malerforbundet og Serviceforbundet advarer i fælles kampagne politikerne mod at sænke den såkaldte beløbsgrænse. I stedet præsenterer de 20 forslag til, hvordan man kan sikre mere arbejdskraft til det danske arbejdsmarked. 

Læs mere...

Kommende arrangementer