Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 6 - 2022

Rørprislisterne stiger 1. juli!

Snart stiger alle prislisterne, og det betyder, at der skal lægges procenter oven i, når man arbejder på akkord. Den 1. juli 2022 skal der derfor lægges 2,5% oven i landpriskuranten, rørprislisten og fjernvarmeprislisten.

Ny politisk aftale om asbest

Onsdag d. 18. maj blev der indgået en bred politisk aftale om 12 initiativer på asbestområdet.
 
- Med denne aftale har vi vundet et vigtigt slag, men kampen er ikke slut endnu, siger forbundsformand Henrik W. Petersen.
Læs mere...

Hvis gassen siver, kommer Carsten til undsætning

I en tid med stor usikkerhed omkring gassens fremtid i Danmark tog Fagbladet med driftstekniker, Carsten Kongsted Gregersen, på job. Carsten arbejder for Evida i Syddanmark, hvor han bl.a. kører ud til lækager – men han frakobler også, når gasfyret skal skiftes.
 
 
Foto: Michael Drost-Hansen
Læs mere...

Har du været inde på 'min side'?

Husk, at det er på 'min side' du får og modtager vigtig og fortrolig post fra din fagforening og A-kasse. Det er altså vigtigt, den jævnligt får et tjek. 
Læs mere...

Asbest kom på dagsordenen i Radio4

Forbundsformand Henrik W. Petersen var med i Radio4, hvor den nye asbestindsats blev diskuteret i programmet "Verdens bedste arbejdsmarked". 
Du kan lytte med på 00:35:00
Lyt her...

Rekrutteringen til fjernvarmeområdet er begyndt

Fjernvarmen er helt central i den grønne omstilling, og derfor er rekrutteringen til fremtidens fjernvarme nu startet i et bredt samarbejde mellem fagforeninger, arbejdsgivere og job- og kursuscentre.
Læs mere...

Ny aftale sikrer fuld pension til 18- og 19-årige lærlinge

Nu er der landet en aftale, der betyder, at arbejdsgivere får refusion for deres pensionsudgifter til lærlinge på 18 og 19 år.
 
- Jeg er glad for, at der nu endelig er landet en aftale, der også sikrer de 18- og 19-årige lærlinge fuld pension, på linje med lærlinge på 20 år og opefter, siger Henrik W. Petersen.
Læs mere...

"Døve er naturligvis velkomne i vores branche"

Det var i strid med forskelsbehandlingsloven, da en VVS-virksomhed gav afslag til en døv lærling med henvisning til hans hørehandicap. Det står klart efter en afgørelse i en sag, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har ført for Blik- og Rørarbejderforbundet.

Læs mere...

Synes du, der skal investeres i erhvervsuddannelserne? Så skriv under på Borgerforslaget

Lærlingeoprøret er opstået i kølvandet på, at erhvervsuddannelserne nedprioriteres - både socialt og politisk. I forbindelse med lærlingeoprøret, er der blevet oprettet et Borgerforslag, der kræver flere penge til erhvervsuddannelserne. 
 
 
Foto: Noah Thilemann 

Kommende arrangementer