Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 9 - 2022

Regeringen foreslår autorisation på asbestarbejde

Der skal være autorisation for virksomheder, der arbejder med asbest. Det foreslår regeringen i et nyt forslag til en arbejdsmiljøaftale, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremlagde i dag. Blik- og Rørarbejderforbundet glæder sig over regeringens forslag til en autorisationsordning.
Læs mere...

Kender du årets bedste tillidsrepræsentant?

Endnu engang skal årets tillidsrepræsentant kåres, og derfor er det nu muligt at indstille din tillidsrepræsentant til prisen som Årets TR.
Læs mere her...

Ny video: Hvad er en tillidsrepræsentant?

Henrik W. Petersen: ”DA drømmer om et arbejdsmarked, hvor lønmodtagere arbejder til de dratter om”

Dansk Arbejdsgiverforening foreslår i nyt udspil at afskaffe seniorjobordningen og retten til tidlig pension. ”Det er bestemt ikke en drøm, jeg deler med dem”, lyder det fra Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.  
Læs mere...

DR Kontant afslører, hvordan virksomheder bryder loven, når de sanerer for asbest

For et par uger siden bragte DR Kontant en udsendelse med fokus på asbest. I udsendelsen optræder Blik- og Rørmedlemmet Dan Henriksen, der er blevet syg af asbestrelateret kræft. Derudover kan man se, hvordan saneringsvirksomheder ikke overholder lovgivningen, og hvordan Arbejdstilsynet har svært ved at fange virksomhederne, når virksomheden ikke anmelder asbestarbejdet korrekt.
Læs mere...

Kræftsygdom kan undgås. Så gør dog mere!

Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse og Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet i fælles opråb: Løsningen er en autorisationsordning for virksomheder, der arbejder med asbest. Det er hverken ukendt farvand eller raketvidenskab.
Læs mere...

Robert Colmorten delte sin historie med beskæftigelsesministeren

"Det var fint at få snakket med en minister og sætte ord på de ting, som man går og døjer med", siger VVS'er Robert Colmorten, der var inviteret en tur i Beskæftigelsesministeriet.
Læs mere her...

Video: Hvor skal du være opmærksom på asbest?

Tre nye videoer giver et overblik over, hvor du kan finde asbest – og hvordan du skal håndtere det.
Læs mere...

Kommende arrangementer