Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 8 - 2023

Har du den bedste TR eller AMR på din arbejdsplads?

A4 Medier holder igen i år "Årets TR" – og det er stadig muligt at indstille din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant. Gør vedkommende en ekstraordinær indsats for at sikre gode arbejdsvilkår på arbejdspladsen, eller står han eller hun altid fast på, at arbejdsmiljøet og sikkerheden skal være plads? Og fortjener et klap på skulderen for det?
 
Så indstil vedkommende. Deadline for indstillinger er 1. september.
Læs mere...

Annette måtte tage en omvej, før hun fandt vej til drømmejobbet som blikkenslager

Annette har aldrig følt sig udstillet eller behandlet anderledes af sine kollegaer, fordi hun er kvinde. Alligevel har hendes køn haft betydning for, at der gik nogle år, før hun fandt sin rette hylde.
 
Men nu ved hun ikke noget bedre end friheden ved at stå på et tag klokken seks om morgenen med en kop kaffe og en smøg - og har en særlig forkærlighed for at arbejde med kobber.  
Læs mere...

Blik og Rør Ungdom på Ankersminde Festival

Blik og Rør Ungdom var stærkt repræsenteret med 22 medlemmer – 19 gutter og tre kvinder – på dette års Ankersminde Festival. En årlig sommerlejr for fagligt og politisk aktive unge, som Blik og Rør Ungdom var medarrangør af sammen med en række andre ungdomsorganisationer i arbejderbevægelsens ungdom.
 
De deltog i spændende debatter og sjove workshops om organisering, uddannelse, fremtidens arbejdsliv og meget mere. Der blev såmænd også hevet et trofæ med hjem, da Blik og Rør Ungdom vandt det legendariske flunkyball-mesterskab! Se de fede billeder og mærk stemningen på Blik og Rør Ungdoms Facebook-side her
Læs mere...

Ekspert: Det skal en autorisationsordning for asbestarbejde indeholde

Lars Gunnarsen, professor på Aalborg Universitet, peger på tre ting, en autorisationsordning for arbejde med asbest bør indeholde.
 
Det er viden om, hvor asbest typisk forekommer, hvad der er de korrekte værnemidler, og hvordan det farlige affald håndteres.
 
Læs mere...

Natalie ville have et job med frihed: Det fandt hun som skorstensfejer

Når Natalie Morthensen fejer skorstene, mærker hun en frihed, som hun ikke følte, hun havde, da hun arbejdede i tøjbutik og kantine. Hun synes, det er ærgerligt, at der ikke er flere kvinder, der vælger faget. 
Læs mere...

Bliver skorstensfejer nu

Blik- og Rørarbejderforbundet står sammen med Skorstensfejerlauget bag hjemmesiden www.blivskorstensfejer.nu.
 
Her kan unge få mere viden om skorstensfejeruddannelsen, og se videoer med andre unge om, hvorfor de har valgt at uddanne sig til skorstensfejere. 
Læs mere...

Hvad gør du dig af tanker om efteruddannelse?

I løbet af august modtager alle medlemmer et spørgeskema om efteruddannelse.
 
Spørgeskemaet skal blandt andet hjælpe Blik- og Rørarbejderforbunder med at blive klogere på, hvad der står i vejen for, at flere vælger at tage en efteruddannelse.
 
Deltager du, kan du blive én af de tre heldige vindere af et supergavekort på 500 kr.
 
 
Læs mere...

A-kasser i nyt samarbejde for at få flere ledige i job

A-kasserne overtager snart ansvaret for kontakten med dagpengemodtagere i de første tre måneders ledighed. Allerede nu samarbejdes der på tværs af faglige a-kasser for at hjælpe flest mulige medlemmer i job.
 
De er blandt andet gået sammen om en indgang til virksomheder, der mangler faglært og ufaglært arbejdskraft, som hedder Sammenomjob.dk
 
Læs mere...

Få op til 1 mio. kr. ekstra i pension

Den obligatoriske egenbetaling til pension er fra 1. juni sænket fra 4 procent og op til 2 procent af din løn. Men forsætter du med at indbetale 4 procent, kan det give op til 1. mio. kr. ekstra på opsparingen, når du går på pension.
Læs mere...

Kreds Nord-Midtjylland søger en opmåler/faglig konsulent

Det er kredsens repræsentantskab, der vælger den nye kollega på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 9. november.
 
Den primære arbejdsopgave er at udføre akkord-opmålinger efter overenskomsternes prislister. 
Læs mere...

Kommende arrangementer