Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 9 - 2023

Blik- og Rørarbejderforbundet - 133 år

 
D. 24. august var det 133 år siden, at Blik- og Rørarbejderforbundet blev stiftet.
Det er 133 år med godt håndværk, faglige kampe - og ikke mindst sammenhold.
 
I anledningen har forbundsformand Henrik W. Petersen har skrevet et par ord - sammen med en video, der giver et indblik i nogle af de sejre, Blik- og Rørarbejderforbundet har opnået gennem årene.
 
Læs mere...

Det tog 52 dage, så havde Mads skiftet levevej

28-årige Mads Leth Brønborg er én af dem, der har taget et af de nye fjernvarmerørsvejser-kursus.
 
Han er tidligere godschauffør, men da virksomheden, han arbejdede i, lukkede - fik han øje på kurset. Og det er et valg om opkvalificering, han har været glad for lige siden. Og så gik det rent snildt med at komme i job efter kurset.
 
 
 
 
Læs mere...

Forbered dig til forhandslingsbordet

I løbet efteråret bliver der afholdt en række fyraftensmøder rundt om i hele landet, som CO-Industri står bag. CO-Industri er et forhandlingsfællesskab, som Blik- og Rørarbjederforbundet er medlem af.
 
På møderne vil du blive klædt på til de lokale lønforhandlinger - og du vil både blive klædt på til hvordan du læser din virksomhedens regnskab, bruger statistikker i forhandlingerne, bruger overenskomsten og meget mere.
 
 
Læs mere...

Debat: Bygherre måtte ikke fjerne arbejdsmiljørepræsentant fra byggeplads

Stig Søllested, næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, har skrevet et debatindlæg om en arbejdsmiljørepræsentant, som virksomheden fjernede fra byggepladsen. 
 
Det er en sag, der har givet en række eftertanker - ikke mindst om, hvordan man står stillet som arbejdsmiljørepræsentant.
 
 
 
Læs mere...

Medlemmerne slår rekord i pensionstjek

1,4 miliioner. Så mange gange har medlemmer været inde og tjekke deres pension ved PensionDanmark.
 Det er 17 procent mere end året før.
 
Og 7 ud af 10 af alle logins skete gennem PensionDanmark's app.
 
Læs mere...

Tips og tricks: Sådan starter du en faglig klub

Har I ikke en faglig klub på arbejdspladsen, men kunne godt tænke jer at starte en op? I artiklen her kommer der tips og tricks til, hvordan I kommer igang.
 
Hvor kan man få hjælp? Hvem kan være med? Og hvad er vigtigt at have på plads, inden man starter op? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på i artiklen.
 
Læs mere...

Du kan nå det endnu

Burde du egentlig have indstillet din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant til Årets TR?
 
A4 Medier holder Årets TR, og du kan stadig nå at indstille den tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant, der altid gør en ekstra indsats - og som fortjener et ekstra klap på skulderen for det.
 
Fristen for indstillinger er 7. september. Så du kan stadig nå det.
Læs mere...

Efteruddannelse: "Kurverne går den helt forkerte vej"

Det går den forkerte vej med efteruddannelsen i Danmark. Sådan lyder konklusionem i en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).
 
Udviklingen vækker bekymring. Forbundssekretær Kim Fusager fremhæver vigtigheden af efteruddannelse, så medlemmerne fortsat har de nødvendige kompetencer til arbejdsmarkedet.
 
 
Læs mere...

Kommende arrangementer