Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 10 - 2023

Fortæl os din løn, og vind et besøg af en pølsevogn

Når du indberetter din løn, bruger Blik- og Rørarbejederforbundet oplysningerne til at lave en samlet lønstatistik. Det danner grundlag for forhandlinger af både overenskomster og lokalaftaler. 
 
Læs mere...

Arbejdstilsynet skal ikke længere varsle om tilsynsbesøg

 
Arbejdstilsynet har afskaffet de varslingsbreve, der blev sendt ud til virksomhederne, når de var udtaget til et tilsynsbesøg. Det giver god mening, siger næstformand Stig Søllested.
 
 
Læs mere...

Tandem-tvillingerne

 
Tvillingerne Jesper og Torben Lund Nielsen er begge VVS’ere, bor ikke meget mere end 150 meter fra hinanden – også tager de tandemcyklen til og fra byggepladsen i Hillerød. 
 
Læs mere...

Bootcamp 2023

I weekenden d. 22.-24. september blev der afholdt Bootcamp, som er en årligt tilbagevendende begivenhed kun for medlemmer af Blik og Rør Ungdom. En weekend med frivillig undervisning, hvor deltagerne får en unik mulighed for at blive fagligt udfordret, blive skarpere til deres fag og dyrke den faglige stolthed sammen med andre lærlinge, nyudlærte svende og gode kollegaer fra hele landet.
 
90 medlemmer – lærlinge og nyudlærte svende – deltog på dette års Bootcamp. Vi er stolte af, at så mange medlemmer frivilligt vælger at bruge en weekend på at dygtiggøre sig inden for deres fag. Der vil løbende blive uploadet billeder i dette album på Blik og Rør Ungdoms Facebook-side.
Læs mere...

360 millioner til voksen- og videreuddannelse: ”Det er nødvendigt”

 
Det glæder forbundsformand Henrik W. Petersen, at der nu kommer varige investeringer, der skal gøre det mere attraktivt for medarbejdere at efteruddanne sig.  
 
Læs mere...

Har du styr på, hvem der arver din pension? Opret et testamente gratis

 
Det er en god idé at sikre, at det er den rigtige, der arver din pension. Har du pension i PensionDanmark, er det nemt at tjekke via selskabets app eller hjemmeside. Du har også mulighed for at lave et mere detaljeret testamente. 
Læs mere...

Nu kan du få fuld løn, når du efteruddanner dig

 
Tidligere kunne du få 85 procent af din løn dækket, når du tog efteruddannelse. Men fra 1. september kan du få hele din løn dækket.   
Læs mere...

Super (U)hyggelige efterårsoplevelser med rabat

 
Efteråret er over os. Og uanset om du er til indehygge foran brændeovnen med en god bog, eller om du skal ud og opleve halloween-arrangementer og andet spændende rundt omkring i landet, så er der penge at spare i efteråret med dit PlusKort.  
Læs mere...

Medlemmerne har talt: Efteruddannelse gavner, men tid, chefer og økonomi kan stå i vejen

Blik- og Rørarbejderforbundet ville blive klogere på, hvorfor der ikke er flere, der tager efteruddannelse. Derfor sendte forbundet et spørgeskema ud til alle svende. Det resulterede i 850 svar fra medlemmer – skorstensfejere såvel som VVS’ere. Og resultatet giver et blandet billede. Mange har taget efteruddannelse og er glade for det, men der er flere blokeringer på vejen.
Læs mere...

Antallet af lærlinge er steget markant på Skorstensfejeruddannelsen

På få år er interessen for skorstensfejerfaget steget. Det er især synlighed, der skal være med til at gøre uddannelsen endnu mere attraktiv, for der mangler stadig lærlinge, påpeger en underviser og formanden for skorstensfejerne i Nordjylland.
Læs mere...

Vi må ikke blive tavse – organisering SKAL være en topprioritet

Fagbevægelsen må ikke blive bange for sin egen skygge. Vi skal have evnerne og modet til at arbejde politisk. Det skriver forbundsformand Henrik W. Petersen.
Læs mere...

76 år og akkordsvend

Jan Christensen kunne i juli fejre 60 år i faget. Det er et fag, der har forandret sig utrolig meget på de 60 år. Han fortæller blandt andet om dengang, hvor to mand skulle bruge en hel arbejdsdag på at montere et toilet.
Læs mere...

Ungdomsformand: Vi skal gøre op med forestillingen om de "kloge hænder"

- En teknisk erhvervsuddannelse er ikke bare for "drenge med krudt i røven". Det er den også. Men den er også for de skarpe hoveder, der gerne vil have et job, hvor de bruger båder hænder og hoved i stedet for et stillesiddende arbejde på et kontor. 

Sådan skriver vores ungdomsformand, Nicolai Krølbøll, i et debatindlæg på Netavisen Pio, hvor han – i sit hverv som formand for Blik og Rør Ungdom – er fast klummeskribent.  
Læs mere...

Kommende arrangementer