Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 11 - 2023

Blik- og Rørarbejderforbundet vil kæmpe for bedre indeklima

Indeklimaet er for dårligt i over halvdelen af klasselokalerne, og sådan har det været i årevis. Det er en af årsagerne til, at Blik- og Rørarbejderforbundet lancerer udspillet ’Vejen mod et bedre indeklima’. Udspillet indeholder blandt andet fem konkrete anbefalinger til, hvad politikerne på Christiansborg kan gøre for at skabe et bedre indeklima.
 
Læs mere...

Nu er vinterforanstaltningerne trådt i kraft

Selvom kulden lader vente på sig, så er vinterforanstaltningerne for dig, der arbejder udendørs, trådt i kraft 1.oktober.

Det gælder blandt andet, at byggepladsen skal være ryddet for sne, så du ikke risikerer at snuble, ligesom der skal være mulighed for arbejdssteder, hvor du kan få varmen.

Læs mere...

VVS-lærling: Sidestil svendebrev med studentereksamen

- Jeg er sikker på, at man kun bliver en bedre ingeniør, hvis man selv har prøvet at få lidt beskidte hænder på en byggeplads.

Sådan skriver Lasse Andersen, der har fået bragt et debatindlæg på A4 Uddannelse. Han er i lære som VVS-energispecialist og er medlem af landsudvalget i Blik og Rør Ungdom.
Læs mere...

Kursusweekend i Blik og Rør Ungdom

Den 11.-12. november 2023 er der kursusweekend i Blik og Rør Ungdom. Et helt nyt initiativ for alle medlemmer af Blik og Rør Ungdom.

Du kan se se frem til en weekend med personlig udvikling, hvor du bliver dygtigere, får nye kompetencer, oplever fællesskabet og stifter nye bekendtskaber.

Læs mere...

Korte uddannelsesaftaler giver større frafald

En ny analyse viser, at korte uddannelsesaftaler, altså aftaler hvor virksomhederne ikke forpligter sig til lærlingen i hele uddannelsesforløbet, øger risikoen for frafald.
Læs mere...

Forbundsformand om folkeskoleudspil: "Det er nødvendigt"

Regeringen vil have større fokus på praktiske fag i folkeskolen og blandt andet investere i bedre faglokaler. Det, mener forbundsformand Henrik W. Petersen, er den rigtige vej at gå, når vi skal have flere til at søge ind på erhvervsuddannelser.
Læs mere...

Tips & tricks – ordblindhed

Er du ordblind, eller går det bare ikke så stærkt, når du læser og formulerer dig på skrift? Så kan der være situationer i løbet af arbejdsdagen, hvor det føles som en hindring. Men der findes en række hjælpemidler, som du kan benytte dig af – så du kan fokusere på din faglighed i stedet.
Læs mere...

"Efteruddannelse burde være en prioritet for både medarbejderen og virksomheden"

I en ny medlemsundersøgelse svarer mange, at tid, arbejdsgivere og planlægning er forhindringer for, at de kommer på efteruddannelse. Det ærgrer forbundssekretær Kim Fusager Balle, for efteruddannelse er nødvendigt, hvis vi skal følge med den grønne omstilling, siger han. 
Læs mere...

Jakobs arbejdsgiver betalte for aftenskolekursus

I VVS-Overenskomsten er det en mulighed at få arbejdsgiveren til at betale for et kursus uden for arbejdstiden. Men ifølge Jakob Wille, der fik sit engelskkursus betalt af virksomheden, er det de færreste, der kender til muligheden.
Læs mere...

Få nemt styr på din pensionsordning

Du kan både tjekke din pension via PensionDanmarks app eller hjemmeside, der netop har fået en stor opgradering. 
Læs mere...

Kommende arrangementer