Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 13 - 2023

AMR blev fyret efter beskyldninger om at stjæle sit eget opsigelsesbrev: Det kostede arbejdsgiver en halv million i erstatning

En VVS'er og arbejdsmiljørepræsentant blev fyret for tyveri af sit eget opsigelsesbrev. Men det er ikke strafbart at tage et eksemplar af sin egen opsigelse, fastslår voldgift. Blik- og Rørarbejderforbundet er tilfredse med udfaldet af sagen, der kostede arbejdsgiver en halv million kroner.
Læs mere...

Tips og Tricks: Når du arbejder på eller ved vej

Arbejder du i trafikken, for eksempel i forbindelse med udrulning af fjernvarmerør, så er der en hel del sikkerhedsforanstaltninger, det er vigtigt at have styr på. Det handler om, at du og dine kollegaer passer på hinanden – når I arbejder steder, hvor I er i en udsat position.

Læs mere...

Du kan komme til læge og psykolog online i juleferien

Husk, at du som en del af din sundhedsordning i PensionDanmark kan komme til læge og psykolog via en videokonsultation. Og der er åbent alle dage i juleferien. 
Læs mere...

Nødvendigt at ny Europaaftale sætter fokus på ordentlige arbejdsforhold og grøn omstilling

Fokus i ny Europaaftale er primært på klima, ordentlige arbejdsforhold og digitalisering. Det er der tilfredshed med i Blik- og Rørarbejderforbundet. 
Læs mere...

PlusKort bliver 100 procent digitalt

Efter næsten 20 år siger dit medlems- fordels- og rabatkort nu farvel til plastik og går ind i fremtiden som rent digitalt kort i PlusKort appen. Hvis du har et kort, vil du naturligvis stadig kunne bruge det og få rabat, som du plejer.
Læs mere...

Ny rapport afslører elendige arbejdsforhold for udenlandsk arbejdskraft i byggebranchen

Mere end 80 interviews med udlændinge på danske arbejdspladser i byggebranchen tegner et billede af, at udenlandsk arbejdskraft udnyttes groft af arbejdsgiverne. Det er udlændinge, der tager sig af det farligste arbejde i byggebranchen, og de fylder markant i statistikerne for dødsulykker, viser undersøgelsen.
Læs mere...

Glenn er biseksuel i en mandsdomineret verden: "Du skal have lov at være dig selv alle steder - også på dit arbejde"

Den 20-årige blikkenslagerlærling har fået både positive og negative reaktioner, når han har fortalt om sin seksualitet. Alligevel kunne han ikke forestille sig at være andet end blikkenslager, og han kunne heller ikke forstille sig ikke at være åben om sin seksualitet.
Læs mere...

Mester sendte fire skorstensfejere på efteruddannelse på en gang

Der bliver færre og færre brændeovne i storbyerne. Og hvad gør man så, når man er skorstensfejer? For Skorstensfejervæsenet i København har det betydet, at svendene skal oplæres i at montere og servicere varmepumper.
Læs mere...

Morten svejser kæmpe fjernvarmerør

Det kræver præcision at svejse rør, der er cirka en meter i diameter. Og i nogle tilfælde kræver det også akrobatik at kunne kravle ned til rørene. Derfor savner Morten flere unge mennesker i branchen.
Læs mere...

God, bred finanslov med fokus på erhvervsuddannelser, grøn omstilling og rent drikkevand

Investeringer i erhvervsuddannelser, en forlængelse af fjernevarmepuljen og flere penge til renere drikkevand er nogle af de positive elementer i den nye finanslov, der kan styrke branchen. 
Læs mere...

Kommende arrangementer