Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 2 - 2024

VVS'er blev snydt for 17.000 kr. om måneden: Arbejdsgiver har måttet efterbetale 161.000 kr.

Pasquale Cozzolino fik ikke løn for overarbejde og skulle betale 4.000 kroner tilbage af sin løn til sin nærmeste leder. Blik- og Rørarbejderforbundet har nu indgået forlig med italiensk arbejdsgiver og vil desuden rejse sager for 35 andre underbetalte kollegaer.
Læs mere...

Ny brandingvideo om VVS-energiuddannelsen

Blik- og Rørarbejderforbundet har – i samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne – lanceret en ny brandingvideo om VVS-energiuddannelsen. Den 1. marts er der ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser. Vi håber, du vil hjælpe med et sprede budskabet og dele den nye brandingvideo på de sociale medier. Vi installerer fremtidens bæredygtige løsninger!
Læs mere...

Søren fik exoskelet på: "Det virker fandeme"

Exoskeletter er designet til at aflaste musklerne og er derfor et oplagt hjælpemiddel til VVS’ere og blikkenslagere. Søren Dahl Andersen kunne ikke skjule sin begejstring, da han prøvede at arbejde med et på. Alligevel er han ikke sikker på, at han vil bruge det hver dag.
Læs mere...

VVS-lærling: Udvid retten til tidlig pension

”Jeg ved fra mine lærlingekammerater, at pensionsalder faktisk er noget, der fylder hos dem allerede som lærlinge. Der er brug for at styrke og udvide retten til tidlig pension. Det mener jeg dels som formand for Blik og Rør Ungdom og de lærlingemedlemmer, jeg repræsenterer. Men jeg mener det først og fremmest som VVS-lærling og kommende faglært”.
 
 
Sådan skriver vores ungdomsformand, Nicolai Krølbøll, i et debatindlæg på Netavisen Pio, hvor han er fast klummeskribent.  
Læs mere...

Formanden har ordet: Stærkt fagligt arbejde på kedelig baggrund

Sagen fra Odense Universitets Hospital vidner både om et stærkt fagligt arbejde - men er også endnu en historie om, at det offentlige ikke er i stand til sikre sig imod plat og svindel.
Læs mere...

Ansvaret for bedre indeklima er også Christiansborgs ansvar

De partier, der har stillet et beslutningsforslag om bedre indeklima i folkeskolen, mener ikke, at indeklimaet kun er kommunernes ansvar.
Læs mere...

Guldnålen: Bjarne har båret radiatorer op i en ejendom med håndkraft, renoveret dronningens badeværelse og holdt adskillige kitdage

I en ny serie sætter vi fokus på de personer, der har været medlem af Blik-og Rørarbejderforbundet i 50 år, og dermed har modtaget guldnålen. Denne gang har fagbladet talt med Bjarne Knudsen, der udover at have været i branchen i over 50 år også har været ansat i samme virksomhed i alle årene.
 
Læs mere...

Årsmøde i Blik og Rør Ungdom

Er du i lære eller nyudlært som VVS-energispecialist, VVS-installationstekniker, blikkenslager, ventilationstekniker eller skorstensfejer? Så skal DU tilmelde dig årsmødet i Blik og Rør Ungdom. Her samles medlemmer – lærlinge og nyudlærte svende – fra hele landet for at sætte retningen for det faglige og fagpolitiske ungdomsarbejde i det næste års tid. Vi skal bl.a. tale om ungdommens ønsker til næste års overenskomstforhandlinger (OK25), der også vedrører løn- og arbejdsvilkår for lærlinge. Og du kan blive klogere på arbejdsmiljø, asbest, lærlinges deltagelse i akkordarbejde og meget mere!
Læs mere og tilmeld dig på...

Jens-Ole benyttede sin sundhedsordning og slap for fire måneders ventetid

Oplever du smerter, og vil du ikke vente månedsvis på en læge? Så kan det være, du skal gøre brug af sundhedsordningen hos Pension-
Danmark. Det gjorde Jens-Ole Larsen-Nielsen, og det sparede ham for fire måneders ventetid.
Læs mere...

Kommende arrangementer