Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 3 - 2024

Gode kollega

I dag er vi rigtig glade i Blik- og Rørarbejderforbundet. Det er vi, fordi der i eftermiddag er blevet fremsat et lovforslag om krav til en autorisationsordning for asbestarbejde. 
 
Det har vi i Blik- og Rørarbejderforbundet kæmpet for i årtier. Vi har i dagens anledning samlet et nyhedsbrev til dig med nogle af de artikler, vi gennem de seneste par år har bragt i forbindelse med den kamp.
 
Hvert år dør over 300 på grund af, de har været udsat for asbest. Det er flere, end der dør i trafikken. Vi tror på, at tallet vil falde, når den nye ordning bliver vedtaget. 
 
God læselyst!
Henrik W. Petersen, forbundsformand

Nu bliver autorisationsordning fremsat i Folketinget

I dag d. 20. marts skal Folketinget førstebehandle en ny ordning for autorisation på arbejde med asbest. Et stort TAK lyder det til politikerne fra forbundsformand, Henrik W. Petersen. Det er selvom kampen for et asbestfrit Danmark ikke stopper her. 
Læs mere...

Ny arbejdsmiljøaftale: Autorisationsordning på asbestarbejde bliver en realitet

Det er forslag, som Blik- og Rørarbejderforbundet allerede i maj 2021 kunne præsentere som en del af otte initiativer i udspillet ’Vejen mod et asbestfrit Danmark’, der nu bliver en realitet. 

Det vækker stor glæde hos forbundsformand Henrik W. Petersen, at en del af initiativerne nu bliver en realitet. 

 
Læs mere...

VVS'ere udsat for asbest: "Jeg forstår ikke, at Arbejdstilsynet siger, den er helt gal, og alligevel får kommunen ingen straf"

Greve Kommune fik taget positive asbestprøver, men de fortalte det ikke til håndværkerne, før der var gået en måned. Alligevel har Arbejdstilsynet vurderet, at kommunen hverken skal have bøde eller politianmeldes.

Læs mere...

Ny dokumentaren om Dan, der blev dødssyg efter arbejde med asbest

Blik- og Rørarbejderforbundet har i samarbejde med fotograf Jakob Carlsen produceret dokumentarfilmen om blikkenslageren Dan Henriksen, der fik lungehindekræft, efter han havde arbejdet med asbest. 
Læs mere...

Asbest: ”Det er ikke os, der skal rende og opdage det”

Byggeledelsen forsikrede om, at der ikke var nogen grund til at være bekymret for asbest. Men miljøscreeningen, de baserede det på, var langt fra retvisende. Jan Drejer Pedersen, der er rørlægger på byggepladsen, mener ikke, det er medarbejdernes opgave at opdage asbesten. 
Læs mere...

Beskæftigelsesministeren i samråd om Blik og Rørs asbest-forslag

Der var fyldt op på tilskuerrækkerne, da beskæftigelsesministeren var kaldt i samråd af Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, som ville have svar på ministerens holdninger til Blik og Rørs 8 forslag til vejen mod et asbestfrit Danmark.
Læs mere...

Asbest kom på dagsordenen på Christiansborg

På Blik- og Rørarbejderforbundets initiativ blev der afholdt asbestkonference i Landstingssalen på Christiansborg. Her var blandt andet Dan Henriksen og over 70 andre mødt op for at deltage i kampen mod asbest.
Læs mere...

Nu skal slaget mod asbest stå: Blik og Rørs 8 anbefalinger til et asbestfrit Danmark

Alt for mange personer udsættes stadig for asbest. Og det skal der gøres op med. Blik- og Rørarbejderforbundet offentliggjorde den 19. maj 2021 udspillet ’Vejen mod et asbestfrit Danmark’
Læs mere...