Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 4 - 2024

Folketingspolitikere fra talerstolen enige: Tak til Blik og Rør

Sidste torsdag førstebehandlede Folketinget den nye autorisationsordning for asbest, og det gik ikke ubemærket hen, at det især er pres fra Blik- og Rørarbejderforbundet, der er skyld i, at der snart kommer ny lovgivning for det farlige materiale.  
Læs mere...

Fagligt engagement, fællesskab og genvalg til ungdomsformand

På årsmødet i Blik og Rør Ungdom blev der kigget tilbage på endnu et stærkt år for vores ungdomsorganisation, hvor den positive udvikling med det faglige ungdomsarbejde kun er gået én vej – og det er fremad!

Læs mere...

13 organisationer og fagforeninger i opråb: Giv os grønne og sunde velfærdsbygninger

En bred koalition af organisationer og fagforeninger savner et større politisk fokus på gamle og utidssvarende skoler, plejehjem og andre offentlige velfærdsbygninger. Renoveringsefterslæbet koster både på klimakontoen, energiregningen og danskernes sundhed. Derfor lanceres syv forslag til, hvordan bygningerne kan blive grønnere, sundere og billigere i drift. 

Læs mere...

OK25 er allerede skudt i gang

Det er først til næste år, vi skal forhandle overenskomster. Men det skal man ikke lade sig narre af. For arbejdet er allerede begyndt.

I den kommende tid vil vi i forbundet, rundt om i landet, holde informationsmøder om de kommende overenskomstforhandlinger, og hen over sommeren vil vi indhente ønsker fra jer medlemmer. Og det er faktisk det vigtigste i hele processen.

Læs mere...

Giv det gode samarbejde et skulderklap

Hvem skal have CO-industris Samarbejdspris 2024? Det er tillidsrepræsentanterne, der bestemmer, om deres virksomhed skal have en chance for at vinde. Er I rigtig gode til at samarbejde, finder på gode løsninger på store udfordringer i fællesskab, og har I fokus på trivsel, uddannelse og grøn omstilling, så skynd dig at indstille din virksomhed.  Prisen er for virksomheder dækket af industriens overenskomster, og indstillingen skal laves af tillidsrepræsentanten. Sidste frist er 23. maj 2024. 
Læs mere...

Jan var blikkenslager i over 50 år: Var vi utilfredse, så satte vi os på røven

Den 73-årige blikkenslager har været i branchen siden dengang, man sagtens kunne finde på at tage på værtshus og spille billard i arbejdstiden. I dag drikker han højst to øl om måneden, og det skal helst være med de gamle kollegaer.
Læs mere...

Nu bliver asbest-forslag førstebehandlet: ”Det kan vi takke fagbevægelsen for”

Politikerne er ikke i tvivl om, at dagen, hvor lovforslaget om en autorisationsordning førstebehandles, er en glædens dag. Men de mener også, vi burde have haft ordningen for længst. Det er fagbevægelsen, der kan takkes for, at der endelig bliver strammet op på reglerne for at arbejde med asbest. 
Læs mere...

Kristian har netop lært at måle op: "Jeg blev klar over, at jeg havde snydt mig selv"

I bare et år har Kristian Esmann Pedersen arbejdet med at udrulle og svejse fjernvarmerør. Han fandt hurtigt ud af, at han gerne ville være akkordholder og udregne projekter selv. Derfor tilmeldte han sig et rørprislistekursus, hvor han allerede nu kan se, at han ikke har regnet alt det med, som han burde.
Læs mere...

Spar 1 kr. pr. liter brændstof!

Vi fejrer igen i år Arbejdernes Internationale Kampdag. Derfor sparer du den 1. maj 1 kr. pr. liter brændstof, når du tanker og betaler med PlusKort Shell Card. Det gælder uanset, om du tanker hos Shell, Q8 eller F24. Hvis du ikke allerede har et PlusKort Shell Card, så skynd dig at bestille dit kort, senest den 16. april 2024, så du kan nå at få det inden den 1. maj 2024. Kortet koster 0 kr. at bestille.
Læs mere...

Kommende arrangementer