Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 7 - 2018

OK 2018: Nu starter afstemningen

Forhandlingerne for håndværkerne er forhandlet på plads, og nu er det op til medlemmerne at stemme om det samlede resultat. Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse anbefaler de offentlige ansatte medlemmer at stemme ja.
 
Efter flere måneders forhandlinger lykkedes det parterne på det offentlige arbejdsmarked at finde hinanden og undgå en konflikt. Efterfølgende er forhandlingerne for håndværkerne også faldet på plads for de ansatte i kommuner, regioner og staten, og det samlede resultat bliver nu sendt til urafstemning blandt de offentlige ansatte medlemmer i Blik- og Rørarbejderforbundet. 
Læs mere...

Arbejdstilsynet advarer efter ny graveulykke

Ny tragisk dødsulykke i forbindelse med udgravninger får Arbejdstilsynet til at påminde entreprenører om at overholde de arbejdsmiljøregler, der er for udgravning. Det skriver Arbejdstilsynet i en meddelelse. 
 
De seneste 18 måneder, er der sket tre dødsulykker, hvor personer er blevet begravet fordi jorden omkring dem er styrtet sammen. Fælles for ulykkerne er, at de kunne være undgået, hvis de regler og retningslinjer, der er for gravearbejde, var blevet overholdt. 
Læs mere...

Deltag i undersøgelse om sikkerhed ved gravearbejde

Den 3. maj skete den tredje dødsulykke i forbindelse med udgravninger på 18 måneder. Det har fået Arbejdstilsynet til at påminde om, at man skal overholde arbejdsmiljøreglerne for udgravninger. 
 
To journaliststuderende vil gerne vil belyse, i hvilken grad arbejdsmiljøreglerne for gravearbejde bliver overholdt. De har derfor lavet en spørgeskemaundersøgelse, som blot tager få minutter at udfylde.
Klik her for at deltage i undersøgelsen...

Dom: Arbejdsgiveren skal sikre det enkelte arbejdssted

En skorstensfejermester er ved retten i Roskilde blevet idømt en bøde på 30.000 kroner for at have forsømt sikkerheden for en medarbejder. Dommen fik mester efter, at en medarbejder var faldet ned fra en stige.
 
Dommen viser, at arbejdsgiveren skal tage ansvar for arbejdsstedet. Dommen sætter samtidig spørgsmålstegn ved brugen af stige med stigefod, og det bør branchen tage ved lære af, mener forbundssekretær Søren Schytte.
Læs mere...

Ny hjemmeside om ulykker i bygge og anlæg

Arbejdstilsynet sætter fokus på de fem alvorligste arbejdsmiljøproblemer i branchen. 
 
Hvert år anmeldes i gennemsnit over 5.000 arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen, og flere end 1.000 af dem er i den alvorlige kategori.
 
Det er baggrunden for, at Arbejdstilsynet (AT) nu har lancet en ny tema-hjemmeside: Ulykker og nedslidning i bygge og anlæg.
Læs mere...

Karsten Hønge melder sig ind i kampen mod asbest

SF´s politiske ordfører Karsten Hønge har flere gange været udsat for asbest i sin tid som tømrer. Nu er han gået ind i en sag, som Blik- og Rørarbejderforbundet har meldt til politiet.
 
Fire medlemmer har været udsat for asbest, selvom deres firma var informeret om risikoen. Justitsministerens første svar om sagen er for tyndt, mener han.
Læs mere...

Få målt din body age

Over 20.000 medlemmer har taget PensionDanmarks sundhedstest. Her kan du få målt din body age, og efter testen kan du få hjælp via din sundhedsordning. 
 
Er du nysgerrig på, hvor sund du er, så kan du tage PensionDanmarks sundhedstest. Her kan du få målt din body age, og alt afhængig af dine svar bliver du anbefalet at udnytte de forskellige muligheder i din sundhedsordning i PensionDanmark.   
 
Denne sundhedsordning har du, hvis du tilhører den store gruppe af VVS'ere og skorstensfejere, der via overenskomsten har en pensionsordning i selskabet. 
Læs mere...