Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 9 - 2018

Ny fond: Få 10.000 kr. til din efteruddannelse

Fra august 2018 kan du få 10.000 kr. om året i tilskud til at tage moduler på akademi- og diplomuddannelserne, hvis du er ufaglært eller faglært. 
 
Drømmer du om at videreuddanne dig ved siden af dit job, og dermed styrke din fremtidige karriere?  Så er her godt nyt til dig. Fra 1. august kan du få del i de 65 mio. kr., der årligt uddeles fra Uddannelses- og Forskningsministeriets nye omstillingsfond. 
 
Fonden henvender sig til såvel ufaglærte som faglærte, der er i arbejde. Hvis du for eksempel er uddannet VVS’er, blikkenslager eller skorstensfejer, hører du til målgruppen. 
Læs mere...

Dialogen om prislisten er i gang

Forhandlingerne om prislisterne på VVS-området er Overenskomstparterne på VVS-området har indledt dialogen om VVS’ernes prislister. Blik- og Rørarbejderforbundet vil gerne se på forskellige løsninger, men fastholder samtidig, at det nuværende system er blivende – og et eventuelt nyt system kun skal være et frivilligt alternativ.
Læs mere...

Genopretningspakke til dagpengesystemet

Den danske model er kendetegnet ved en særlig kombination af fleksibilitet og sikkerhed. Det kaldes Flexicurity, og mange lande misunder den unikke danske arbejdsmarkedsmodel.
 
Modellen er kendetegnet ved, at det er nemt for en arbejdsgiver at hyre og fyre ansatte i Danmark. Til gengæld er der et sikkerhedsnet i form af a-kasser og en aktiv beskæftigelsespolitik. Dertil kommer, at det er muligt for både beskæftigede og dem, som er ledige, at uddanne sig gennem hele livet.
 
Det giver fleksibilitet på arbejdsmarkedet og er til glæde for både virksomheder og ansatte. Desværre er den danske arbejdsmodel udfordret. 
Læs mere...

Ny ledelse indstillet af hovedbestyrelsen

Til september holder Blik- og Rørarbejderforbundet kongres i Aalborg, og her stopper forbundsformand Max Meyer efter 11 år på posten.   
 
Forbundets hovedbestyrelse har indstillet en ny ledelse til at varetage den daglige drift af forbundet. Den nuværende næstformand, Henrik W. Petersen indstilles som ny formand. Han er 47 år gammel, og han har været næstformand siden 2007. 
Læs mere...

Nu skal asbesten væk

Arbejdsgruppe fremlægger 20 anbefalinger om asbest. Selv om det er over 30 år siden, at asbest blev forbudt i Danmark, findes det livsfarlige materiale fortsat i ældre bygninger. Nu er en arbejdsgruppe kommet med 20 anbefalinger, der indeholder forslag til mulige initiativer, som kan medvirke til, at færre arbejdstagere fremover vil blive udsat for asbest.   
 
Anbefalingerne er netop blevet fremlagt for beskæftigelsesministeren, der har taget godt imod dem. Det var ham selv, der i foråret 2017 nedsatte arbejdsgruppen. 
Læs mere...

Energioptimering og dårligt indeklima på den politiske dagsorden

Blik- og Rørarbejderforbundet deltog i en række debatter og events på årets Folkemøde. Det lykkedes blandt andet at få sat ekstra fokus på problemerne med dårligt indeklima i skolerne, hvor der er stort behov for skrappere krav til rensning og vedligeholdelse af ventilationsanlæg.
Læs mere...