Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 11 - 2018
Udfyld dit oplysningskort her...

Ny mand i spidsen for Blik & Rør

Under stort bifald blev Henrik W. Petersen valgt som Blik- og Rørarbejderforbundets nye forbundsformand. Han afløser Max Meyer, som går på pension efter 11 år på posten. 
 
Fra talerstolen fremlagde han sine mål og visioner for Blik og Rør, som har rod i solidt og traditionelt fagforeningsarbejde. 
 
- Vi har kun styrke, hvis branchen er velorganiseret. Derfor skal vi bygge på tillidsfolkene. Det vigtige her er, at vi skal gøre det, der virker – sammen! 
 
Henrik W. Petersen uddybede sine ambitioner ved at præsentere de tre kernepunkter, han mener, Blik og Rør skal fokusere i fremtiden: Uddannelse, arbejdsmiljø og organisering.
Læs mere...

Følg formanden på Facebook

En ny Facebook-side giver dig mulighed for at følge formanden og formands-arbejdet på nærmeste hold.
 
Blik- og Rørarbejderforbundets nye formand, Henrik W. Petersen, har i forbindelse med valget lavet sin egen Facebook-side. Her kan du følge ham og hans daglige arbejde løbende.

Husk, at du naturligvis også kan følge Blik & Rør på Facebook, Twitter, Instagram og Linked-in
Besøg Henrik W. Petersens side på Facebook her...

Lyt med: Blik & Rør Podcast er ude nu

Blik & Rør udvider og supplerer fagbladet med en podcast til alle dem, der vil være med på en lytter.
 
Fagbladet Blik & Rør har altid været en af grundstenene i kommunikationen mellem forbundet og medlemmerne. Nu kommer Blik & Rør Podcast som endnu en mulighed for dig som medlem til at høre mere om dit fag, om nyhederne fra fagområdet og lære mere om, hvad forbundet gør og kan.
 
Podcasten giver dig mulighed for at gå et spadestik dybere i de historier, du måske allerede har læst om i bladet. Selv om det nyeste nummer af fagbladet måske ikke har nået din postkasse endnu, kan du sagtens begynde på podcasten nu.
Lyt til Blik & Rør Podcast her...

Sods rygte sværtes i ny undersøgelse

En ny, stor svensk undersøgelse slår fast, at sod er kræftfremkaldende, men at mange andre faktorer også gør, at skorstensfejere lever livet farligt 
 
Det har altid været småfar­ligt at være skorstens­fejer, og allerede i 1775 i England blev det rapporte­ret, at skorstensfejere oftere fik testikelkræft end andre. Det skyldtes jo nok, de sendte små, nøgne drenge ned gennem de snævre skorstene og ned til ildstederne. Selv om skorstens­fejerne nu har fået bukser på og bruger ragere og inspektionskameraer i stedet for små drenge, er det stadig farligt at være skorstensfejer.
Læs mere...

Spørg lige din arbejdsmiljørepræsentant om han er tilmeldt?

Læs mere og tilmeld dig her...

Blik & Rør-medlemmer nyder godt af landets billigste pensionsselskaber

En ny opgørelse fra Finanstilsynet viser, at Industriens Pension og PensionDanmark har landets laveste administrationsomkostninger pr. medlem.
 
De lave omkostninger betyder, at der bliver mere i pension til medlemmerne. PensionDanmark og Industriens Pension, der er de to pensionsselskaber for medlemmerne af Blik & Rør, er de mest omkostningseffektive selskaber i branchen. Det fremgår af en ny statistik fra Finanstilsynet om danske pensionsselskabers omkostninger. 
Læs mere...

Lo-fagbevægelsen: Styrk dagpengene

Næsten halvdelen af danskerne frygter for deres økonomiske situation, hvis de mister deres job. Ny kampagne fra LO-fagbevægelsen sætter fokus på dagpengene.   
 
I de kommende uger vil danskerne opleve radiospot, udendørsreklamer, artikler og meget mere, der alle sætter fokus på dagpengene. Det er LO-fagbevægelsen, der er gået sammen om en kampagne, der skal vække politikerne, så de vender udviklingen. I kampagnen foreslår LO-forbundene et stop for forringelserne af dagpengene nu. Dagpengene skal følge udviklingen i lønnen, så dagpengene bliver ved med at have samme værdi fremover. 
Læs mere...