Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 12 - 2018

Løntjek gav i den grad bonus

En lavine blev sat i gang, da nordjysk vvs’er gik til fagforeningen med sin lønseddel. Hans bonus- og akkordaftaler var afregnet forkert, og det nød 20 kolleger godt af. 
 
Der blev i den grad sat gang i en lavine, da Thomas Christensen, kredsformand for Blik- op Rørarbejderforbundet i Nord-Midtjylland, midt i juni kastede sig over en sag, som et af medlemmerne havde bedt ham kigge på. 
 
Det var et løntjek, og der var virkelig noget at komme efter. For ud over at det pågældende medlem havde cirka 20.000 kroner til gode, opdagede Thomas Christensen, at arbejdsgiveren havde begået den samme fejl i flere andre tilfælde. Og i alt endte det med, at 20 nordjyske vvs’ere tilsammen fik udbetalt 200.000 kroner.
Læs mere...
Udfyld dit oplysningskort her...

Medhold i klage i asbest-sag

Blik og Rør har fået medhold i vores klage over, at politiet standsede efterforskningen i en asbest-sag, hvor VVS-firma og bygherre mod bedre vidende lod fire medarbejdere arbejde et sted med dokumenterede asbest-forekomster.
 
− Nu er vi på det spor, som vi hele tiden gerne ville være – netop at få fulgt sagen også i henhold til straffeloven, fortæller forbundssekretær og forbundets arbejdsmiljøansvarlige, Søren Schytte.
Læs mere...

Kvinderne kridter sikkerhedsskoene

Nu er projektet Boss Ladies endelig skudt officielt i gang. 40 seje kvinder, der alle har en erhvervsfaglig uddannelse i byggeriet, mødtes og forberedte sig på at rejse land og rige rundt som aktive ambassadører: For selvfølgelig hører kvinder også hjemme i bygge- og installationsfagene.
 
Det summede af liv og iver i spejdercenteret på Refshaleøen den lørdag i oktober. Cirka 40 unge kvinder sad i en cirkel på første sal og udvekslede allerede fortællinger og erfaringer om, hvem de er, og hvor de kommer fra, inden det hele var gået i gang.
 
De unge kvinder var samlet for at lære, hvordan de som ambassadører for Boss Ladies skal ud på skolerne og fortælle om at være kvinde i byggefagene og skyde fordommene ned.
Læs mere...

Ny medlemsfordel: Behold det meste af din løn

Blik- og Rørarbejderforbundet tilbyder i samarbejde med Alka en lønforsikring fra den 1. november 2018. 
 
Selv i opgangstider som disse kan uheldet være ude, og du står pludselig uden job og skal leve af dagpenge. For langt de fleste vil dette betyde, der bliver betragteligt færre penge at rutte med hver måned.
Læs mere...

Blik og Rør vinder 45.000 kr. til døv lærling

En hørehæmmet lærling oplevede gang på gang at blive afvist på grund af sit handicap. Han ringede til Blik og Rør, som tog lovgivningen i hånden og gik i retten.  
 
− Vi ankom til stedet og ventede i receptionen. Da vi bliver kaldt ind til samtale, var manden, vi talte med, vist ikke klar over, at ansøgeren var døv. Han blev afvist med begrundelsen, at han ikke kan høre, hvis der på byggepladsen bliver råbt, og han er ved at få noget i hovedet. Og så var det bare farvel og tak.
 
Dette var døvetolkens vidneforklaring i en af sagerne, Blik og Rør har ført for en døv lærling. Lærlingen, som ikke ønsker at få sit navn ud, havde sendt mange ansøgninger ud for at få en læreplads og høstet ligeså mange afslag. Fire af afslagene udtrykte direkte, at det var, fordi lærlingen var døv. Det er ulovligt ifølge forskelsbehandlingsloven.
Læs mere...

Arbejdsmiljø: Med Mette i vognen

Mette Frederiksen ville møde VVS’ere på job og snakke med dem om nedslidning og tilbagetrækkelsesalder. Fagbladet Blik & Rør tog med i skurvognen. 
 
 
− Jeg oplever en kæmpe virkelighedskonflikt mellem det, mange mennesker går og laver af rigtigt, almindeligt arbejde, og så det mange mennesker tror, andre mennesker laver. Vi ved for lidt om, hvordan andre mennesker har det i deres arbejdsliv, siger Mette Frederiksen. 
Læs mere...
Læs mere og tilmeld dig her...