Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 13 - 2018

Asbest: Der sættes menneskeliv på spil!

ASBEST ER OG BLIVER en skjult og tavs dræber. Men selv om asbest har været forbudt i mere end 30 år, støder VVS’ere, skorstensfejere og andre håndværkere ofte på asbesten i forbindelse med deres arbejde.
 
Det er årsagen til, at vi i Blik- og Rørarbejderforbundet fortsat kæmper for, at asbesten skal tages alvorligt. 
Læs mere...

Avisen.dk skriver om københavnsk asbest-farce

Socialdemokratiets formand er under et besøg hos nogle VVS’ere i en kælder blevet udsat for det kræftfremkaldende stof asbest. Fagforening undrer sig højlydt over, at bygherre ikke har bedre styr på målinger af det farlige stof.
 
Læs artiklerne fra Avisen.dk på: 

Lyt med: Fokus på asbest i Blik og Rør Podcast

Nu er Blik og Rør-Podcasts nyeste udsendelse klar til at møde dit øre! Vi snakker i denne udsendelse om asbest, der igen og igen dukker op i nyhederne og vores hverdag.
 
Senest kom det frem, at nogle af Blik og Rørs medlemmer har kravlet rundt i en kælder – og de fik også besøg af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, dernede – og så viste det sig, at kælderen var fyldt med asbest.
 
Vi møder også Louise Jensen, en af de nye ambassadører for BossLadies. Hun er en af seje, unge kvinder, der er VVS-lærling og opfordrer andre kvinder til at blive det.
Lyt her til Blik og Rør Podcast...

Til lærlinge der vil opleve noget stort

Tag en måned i praktik i Nepal. En oplevelse for livet - både i dit liv og i dit fag. Blik og Rør tilbyder – sammen med Dansk Metal, Arbejdsgiverne og Ulandssekretariatet – fire lærlinge chancen for at komme på en måneds praktik i Nepal.
 
I foråret 2019 har du som lærling mulighed for at komme ud og opleve verden og dit fag på en helt anden måde.  Målet er at hjælpe til med landets genopbygning samt at give lærlingene en anderledes faglig oplevelse – og lære dansk håndværk fra sig til de nepalesiske kolleger.
Læs mere...

Lidt ro på erhvervsuddannelserne

Brikkerne faldt endelig på plads for erhvervsuddannelserne, da regeringen med et flertal blev enige om, hvordan fremtiden skal se ud for erhvervsuddannelserne. Og det ser langt lysere ud.  
 
- Det er et kæmpeskridt i den rigtige retning – først tilføres erhvervsuddannelserne penge, så røg omprioriteringsbidraget, og vi beholder stadig kvalitetsudviklingspuljen, så der er penge til at arbejde med tiltagene, siger forbundssekretær med ansvar for uddannelsesområdet i Blik- og Rørarbejderforbundet, Kim Fusager Balle.
Læs mere...

Vinterdæk: Er din servicebil dækket ind til vinteren?

Sommeren er bag os, og vinteren ligger forude.
 
Allerede nu har vejret været koldere, vådere og mere blæsende. Meget snart kommer der sne, slud og nattefrost. Vi skal have vinterdæk på bilerne. Også servicebilen.
Læs mere...

Ny medlemsfordel: Behold det meste af din løn

Blik- og Rørarbejderforbundet tilbyder i samarbejde med Alka en lønforsikring fra den 1. november 2018. 
 
Selv i opgangstider som disse kan uheldet være ude, og du står pludselig uden job og skal leve af dagpenge. For langt de fleste vil dette betyde, der bliver betragteligt færre penge at rutte med hver måned.
Læs mere...