Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 2 - 2019

Værdig tilbagetrækning skal være en rettighed

Forbundsformand Henrik W. Petersen mener ikke, at nedslidte fra fysisk hårde brancher, skal stå med nedbrudt krop og hatten i hånden og tigge om lov til at trække sig tilbage efter et langt og arbejdsliv. Det skriver han på sin blog på Avisen.dk.
Læs mere...

Nedslidning: Grundlæggende uretfærdighed skal væk

Mette Frederiksen (S) har præsenteret sit endelige udspil til en ændring af pensionsalderen. Blik og Rør var med, dengang hun mødte vores medlemmer for at snakke nedslidning og pensionsalder, og vi kan se, at hun har lyttet 
 
− Vi i Blik og Rør kan se, at Mette Frederiksen hørte efter, da hun snakkede med vores medlemmer i skurvognen om nedslidning og tilbagetrækning. Vi kan også se, at hun har taget de elementer med, vi synes er vigtige i denne forbindelse: Anciennitet, nedslidning og rettighedsbaseret tilbagetrækning, siger Blik og Rørs formand, Henrik W. Petersen, i forbindelse med Mette Frederiksens pressemøde i dag, hvor hun præsenterer en pensionsreform.
Læs mere...

Der er åbnet for fri booking af Blik og Rørs ferieboliger

 
Fredag den 1. februar skal du være hurtig på tasterne, hvis du ønsker at få fingre i nogle af de ledige uger i Blik og Rørs ferieboliger. 
 
Lodtrækningen er nu overstået, og selv om de fleste af forbundets ferieboliger er booket i de mest efterspurgte perioder, er der stadig masser af ledige uger helt frem til 1. maj 2020. Ledige uger bookes efter ”først til mølle”.
Book din Blik og Rør feriebolig her...

8.500 sundhedsbehandlinger til medlemmerne

Over 1.200 medlemmer i Blik- og Rørarbejderforbundet fik i 2018 glæde af behandlinger gennem deres sundhedsordning i PensionDanmark. 
 
Det blev til i alt 8.500 behandlinger hos en fysioterapeut, kiropraktor, massør, eller zoneterapeut på et af sundhedsordningens over 130 sundhedscentre.  Medlemmerne fik i snit syv behandlinger gennem sundhedsordningen, og det var typisk for problemer i ryg og arme. 
Læs mere...

Pensionsoversigt 2018: Hvor meget får dine efterladte, og hvad får du, hvis du bliver syg?

Har du pension hos PensionDanmark eller Industriens Pension, så er den årlige pensionsoversigt på vej.  Pensionsoversigten fra PensionDanmark og Industriens Pension bliver i de kommende uger sendt ud via eBoks.
 
Oversigten er en god anledning til at få overblik over dine pensionspenge og de forsikringer, som er en del af ordningen. 
Læs mere...

Blik og RørUngdom inviterer lærlinge til årsmøde

Blik og RørUngdoms årsmøde afholdes fra den 29. til 31. marts 2019 og som vanligt er det en hel weekend spækket med aktiviteter. Du får blandt andet sammenhold, nye kammerater, faglige inputs, fest, farver og for lidt søvn.
Hvis du heller ikke skal gå glip af Blik og RørUngdoms årsmøde, så tilmeld dig allerede nu!!!
Læs mere og tilmeld dig her...

Debat: Red folkeskolens indeklima og få viden i verdensklasse

Drømmen om det bedste skolesystem krakelerer, når vi ser på indeklimaet i de danske folkeskoler, der kun er blevet værre. Her er seks anbefalinger, der skal sikre, at vi får et videnssamfund i verdensklasse, skriver Niels Jørgen Hansen, Per Rømer Kofod og Henrik W. Petersen. 
 
I Danmark har vi en ambition om at være et førende vidensamfund med uddannelser i verdensklasse.   En ambitiøs målsætning, som burde være realistisk for et af verdens rigeste samfund.  Men trods politiske ambitioner, dedikerede lærere og dygtige børn og unge krakelerer drømmen om verdens bedste skolesystem, når vi ser på indeklimaet i de danske folkeskoler. 
 
Det kan næppe overraske, at indeklimaet har stor betydning for børnenes helbred og indlæringsevne – og for lærernes og pædagogernes arbejdsmiljø. Alligevel må vi konstatere, at dårligt indeklima i de danske klasselokaler stadig bremser indlæringen. 
Læs mere...