Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 4 - 2019

Enighed om supplerende akkordsystem på VVS-området

Flere års uenigheder om bestemmelserne ved akkordarbejde på VVS-området er løst. Dermed er de udvidede overenskomstforhandlinger mellem arbejdsgiverne i TEKNIQ på den ene side og Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet på den anden side overstået. 
 
Overenskomstparterne på VVS-området er blevet enige om at supplere de gældende prislister med et tidsbaseret akkordsystem, som tager udgangspunkt i priserne i Rør- og Fjernvarmeprislisterne. Det nye akkordsystem etableres som en forsøgsordning, der træder i kraft hurtigst muligt og senest pr. 1. september 2019.
Læs mere...

Hovedbestyrelsen godkender aftale om supplerende akkordsystem

Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse ser frem mod overenskomstforhandlingerne i 2020, da aftalen om supplerende akkordsystem baseret på tid blev godkendt.  Tre gange i træk er det ikke lykkedes VVS-området at blive enige om en ny overenskomst, grundet uoverensstemmelser om bestemmelserne i Rørprislisten.
 
Siden 2017 har parterne derfor søgt at finde en løsning på den langvarige strid, og torsdag godkendte et markant flertal i hovedbestyrelsen den aftale, som det fælles forhandlingsudvalg mellem Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal havde forhandlet på plads.
Læs mere...

FH-formand roser aftale på VVS-området

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, roser parterne på VVS-området for at have løst langvarig uenighed. 
 
Aftalen om en supplerende akkordaftale på VVS-området og løsningen af den langvarige uenighed mellem overenskomstparterne vækker opsigt flere steder i den danske fagbevægelse. Det gælder også hos Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), hvor formand Lizette Risgaard roser overenskomstparterne for at have forhandlet en løsning på plads.
Læs mere...

Følg med og deltag i debatten frem mod OK 2020

Overenskomstforhandlingerne skal bygge på medlemskrav og solidaritet. Derfor inviterer Blik- og Rørarbejderforbundet til medlemsmøder og debat på Facebook, hvor der varmes op til OK 2020. 
 
Frem mod OK 2020 går Blik- og Rørarbejderforbundet nye veje i ønsket om at involvere medlemmerne mere frem mod overenskomstforhandlingerne. Allerede nu er der planlagt en møderække rundt i landet i slutningen af april 2019, og der er også etableret en gruppe på Facebook, hvor medlemmerne kan drøfte krav, ønsker og stille spørgsmål til overenskomster og prislister.
Bliv medlem i gruppen på Facebook her...

Tekniq og Arbejdsgiverne fusionerer

TEKNIQ og Arbejdsgiverne er blevet til én.
 
Medlemsvirksomhederne i de to arbejdsgiver- og brancheorganisationer har netop stemt ja til en sammenlægning, og dermed er den fælles organisation en realitet.  Navnet på den nye fælles organisation er TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation. Den fælles organisation er dermed landets fjerdestørste arbejdsgiver- og brancheorganisation.
Læs mere...