Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 5 - 2019

Dialogmøder: OK 2020 på VVS-området

Overenskomstforhandlingerne skal bygge på medlemskrav og solidaritet. Derfor inviterer Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal til medlemsmøder, hvor der varmes op til OK 2020. 
 
På møderne orienteres der om forsøgsordningen supplerende akkordsystem og de afsluttede overenskomstforhandlinger fra 2017. Der gives et indblik i den aktuelle tilstand i installationsbranchen, hvor der kigges frem mod OK 2020 med mulighed for at drøfte ønsker og stille spørgsmål til repræsentanter for det fælles forhandlingsudvalg mellem Dansk Metal og Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere og tilmeld dig her...

Podcast: Kæmper med næb og klør for nedslidte

Der er valgkamp i luften, og øverst på den politiske dagsorden er hele debatten om nedslidning og værdig tilbagetrækning. For efter at efterlønsordningen er blevet forringet markant, og dermed reelt afskaffet, ender mange håndværkere og lønmodtagere at kroppen siger stop inden de når pensionsalderen. 
 
Blik og Rør Podcast har fået lavet et stævnemøde mellem statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) og Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand, Henrik W. Petersen, hvor de drøfter nogle af de emner i valgkampen, der er særligt relevante for medlemmerne i Blik- og Rørarbejderforbundet.
Læs mere og lyt til podcasten her...

VVS'ere slides mere end andre

En ny undersøgelse viser, at VVS er et af de fag, der slider allermest på kroppen.
 
Hver tiende VVS’er over 50 oplever, at deres arbejdsevne er stærkt nedsat, halveret eller helt væk. Det er oftest smerter og ondt i kroppen, der begrænser dem i arbejdet, viser en ny undersøgelse fra SeniorArbejdsLiv. De tilføjer til undersøgelsen, at den ikke tager højde for dem, der allerede har forladt arbejdsmarkedet, inden de blev 50.
Læs mere...

Fortsat optur for installationsbranchen

For femte år i træk har installationsbranchen fremgang og stigende omsætning, konkluderer en ny markedsanalyse. Det er værd at huske på til lokalforhandlingerne, hvor fremgang i branchen betyder fremgang for dig.
 
Det går rigtigt godt for installationsbranchen, der ruller derudad på en stabil optur, og i særdeleshed i VVS-branchen. Stigende boligbyggeri gør, at der er mere aktivitet i VVS-faget, som ses i en fremgang i omsætningen på 5,1 procent mod el-fagets 3,2 procent.
Læs mere...

Skills 2019 var en succes

Skills blev afviklet over al forventning i den første weekend i april med 51.500 besøgende, der defilerede rundt mellem de 60 forskellige fag i de mange stande i Næstved Arena.
 
Vinderen af Skills 2019 inden for VVS- og energispecialist blev Emil Wang på 23, der til hverdag elev på TEC i København og lærling hos VVS & Taggruppen Entreprise ApS.
Læs mere...

Blik og RørUngdom var samlet til Årsmøde

99 lærlinge fra hele Danmark var den sidste weekend i marts samlet på et vandrerhjem i Svendborg. Oplæg, workshops og en masse engagerede unge mænd lægger fra kaj til Blik og Rør Ungdoms årsmøde 2019.
 
- En fagforening er ikke kun lønforhandlinger og arbejdsmiljø. Det er det også. Det er fællesskabet. Det er vennerne, kammeraterne og kollegaerne, der gør, man bliver hængende. Det er drivkraften, der skubber en fremad i fællesskab, siger Casper Steppat, der enstemmigt bliver genvalgt som formand for Blik & Rør Ungdom.
Læs mere...

STARK Fonden støtter op om Boss ladies

STARK Fonden har netop doneret en halv million kroner til projekt Boss Ladies, som i disse måneder har startet en rundtur på folkeskoler i hele Danmark. 
 
Målet er at få flere piger til at vælge en håndværkeruddannelse, og derfor er der, i projektet kaldet ”Boss Ladies”, udpeget en række kvindelige ambassadører. De skal fungere som rollemodeller for pigerne, og det er det arbejde, STARK Fonden nu går ind og støtter. Det er bl.a. kvinder, som er i gang med eller har færdiggjort en erhvervsfaglig uddannelse. 
Læs mere...