Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 8 - 2019

Mød Blik og Rør på Folkemødet 2019

Blik- og Rørarbejderforbundet deltager igen i år til Folkemødet på Bornholm. Se her, hvor du kan møde repræsentanter fra forbundet, som deltager i debatter og arrangementer.
Læs mere...

Danskerne har stemt for øget velfærd og bedre forhold for lønmodtagere

Danskerne har stemt. Og flertallet af dem ønsker, at rød blok skal lede landet de næste fire år. Det betyder, at Danmark skal have en ny regering og en ny statsminister.     
 
I valgkampen har Blik- og Rørarbejderforbundet haft fokus på styrkelse af erhvervsuddannelserne, øget indsats mod social dumping og sikring af en værdig tilbagetrækning for nedslidte.   
 
- Jeg er glad for valgresultatet. For med den nye sammensætning af Folketinget bliver det forhåbentlig lettere at løfte vores mærkesager højere op på den politiske dagsorden. Valgkampen viste for alvor behovet for, at der skal findes en løsning for nedslidte kolleger, der efter et langt og fysisk hårdt arbejdsliv, kan trække sig tilbage med værdighed, siger forbundsformand Henrik W. Petersen.
Læs mere...

Korte uddannelsesaftaler har taget overhånd

Brugen af korte uddannelsesaftaler på en række fagområder inden for byggeriet har taget overhånd. Der er en række uhensigtsmæssigheder i brugen af korte uddannelsesaftaler, og derfor slår byggefagene i BAT-kartellet alarm. De ønsker, at der bliver grebet ind øjeblikkelig.
Læs mere...

Dit pensionsselskab hjælper, hvis du bliver alvorligt syg

Pensionsordningen i Industriens Pension og PensionDanmark er ikke kun en opsparing. Det er også en økonomisk tryghed, hvis du bliver alvorligt syg, før du skal på pension. 
 
Mange er ikke klar over, at pensionsordningen også kan hjælpe, hvis du bliver alvorligt syg. Derfor hjælper dit pensionsselskab dig med at sikre, at du får de penge, som du har ret til.     
Læs mere...

Start dine pensionsudbetalinger tidligere

Beskæftigelse er ikke en hindring for delvis udbetaling af pension.  Ved du, at du kan få udbetalt en del af din pension, selv om du stadig er i job? Det kan for eksempel være en god idé, hvis du har valgt at gå ned i tid frem mod pensionsalderen.   
 
Du kan normalt begynde dine pensionsudbetalinger i PensionDanmark tre år før din folkepensionsalder. I visse tilfælde kan udbetalingen begynde før, dog tidligst når du fylder 60 år. 
Læs mere...

EP-valg: Løsninger i fællesskab

uropaparlamentsvalget slog rekorder i stemmedeltagelse, både på europæisk plan og på dansk plan. Selv om man har kunnet frygte, at europaparlamentsvalget herhjemme ville drukne i det kommende folketingsvalg, har der alligevel været en sund debat, med især klimaet, men også lønmodtagerrettigheder på dagsordenen. 
 
Valget bød på overraskelser og op- og nedture for de forskellige partier, og man kan vel et eller andet sted godt sige, at vinderne herhjemme blev i stor udstrækning lønmodtagerne. I Danmark kommer nemlig otte af de valgte kandidater fra partier, der alle stemte for en social protokol, da det var til afstemning i Folketinget.
Læs mere...