Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 9 - 2019

Offer for asbest: Nu kan lægerne ikke gøre mere

Dan Henriksen fik konstateret kræft for to et halvt år siden efter at være stødt på asbest i forbindelse med sit arbejde som VVS’er. Nu har Dan fået den endelige dom: Der er ikke mere at gøre.
 
- Jeg har ikke kræfter til at komme igennem endnu en omgang, som den jeg har været igennem. Hvis man ikke er syg, så bliver man syg. Det er jo det rene gift, de sprøjter ind i folk, og det har også nogle følgesygdomme. Blandt andet har jeg fået et dårligt hjerte. Mit hjerte er røget ned på 25 procent, og det gør, at jeg ikke kan gå en almindelig tur, fortæller Dan Henriksen.
Læs mere her...

Hør Dans historie på podcast

 
Dan Henriksen blev udsat for asbest i forbindelse med sit arbejde. Nu kan lægerne ikke gøre mere mod den kræft, han udviklede efter asbesten.
 
Blik & Rør Podcast har talt med Dan Henriksen, efter han fik den endelige dom.
 
Her fortæller han om konsekvenserne af sin sygdom og hvordan det påvirker ham i dagligdagen. 
Klik på linket og lyt med til det rørende og åbenhjertige interview.
Lyt til Blik og Rør Podcast her...

Asbest slår stadig 300 ihjel om året

Vi skal asbesten til livs, og det kræver, at vi får problemet helt op på toppen af dagsordenen og får iværksat en koordineret indsats.
 
Blik- og Rørarbejderforbundet byder den nye regering velkommen til posten. Vi vil holde den nye regering op på, at det ikke skal være farligt at gå på arbejde i Danmark, og vi byder meget gerne ind med faglig viden for at sikre, at asbestrelateret sygdom og død kommer til at høre fortiden til.
Læs mere...

Folkemøde med solide faglige fodaftryk

Årets Folkemøde var en succes for Blik og Rør. I dialogen med politikere, eksperter og deltagere lykkedes det at få sat yderligere fokus på en række af forbundets fagpolitiske mærkesager. Særligt problemerne med asbest tiltrak stor opmærksomhed.
 
I en video, som blev fremvist som optakt til debatten, fortalte Blik og Rør-medlem Dan Henriksen, at han er ramt af den uhelbredelige lungehindekræft og derfor må betale den højeste pris for at passe sit arbejde.
− Det var en følelsesladet, men også meget vigtig debat, vi havde arrangeret. Dan gjorde det rigtig flot i videoen, og hans indsats har allerede medført, at flere ønsker at gøre noget på området, forklarer Henrik W. Petersen.
Læs mere...

Medlemsfordel: Ny feriebolig på solkysten

Blik og Rør kan nu også tilbyde en ferielejlighed i Malaga på Spaniens solkyst. Her kan du dase i en af de tre pools eller dyppe tæerne i havet, der kun er 200 meter væk.  200 meter fra solkystens hvide strand ligger Blik & Rørs nye ferielejlighed.
 
Klimaet er meget behageligt og varmt. Fra tidligt forår til sent efterår er der næsten garanti for sol og varme. Og i de koldeste måneder, som er december, januar og februar, er det ikke ualmindeligt med sol dagen lang og dagtemperaturer over 20 grader.
Læs mere og book lejligheden her...

YouTube-stjerne slår et nyt slag for vvs-energiuddannelsen

For at skabe opmærksomhed om vvs-energiuddannelsen har TEKNIQ Arbejdsgiverne og Blik- og Rørarbejderforbundet igen allieret sig med YouTube-stjernen Kristian Kulmbach   De unge strømmer til vvs-energiuddannelsen, og der indgås flere uddannelsesaftaler end nogensinde. Men der skal endnu flere unge ind på uddannelsen for at dække behovet de kommende år. 
 
Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne og Blik- og Rørarbejderforbundet igen i år alliereret sig med den unge YouTube-stjerne Kristian Aagaard Kulmbach. Han har i dag over 200.000 følgere på sin kanal og blev sidste år udråbt som en af Danmarks bedste YouTubere. 
Læs mere og se videoen her...

Ny regering: Det betyder det for mærkesagerne

Efter lang tids forhandlinger faldt brikkerne på plads til en ny regering. Hvad betyder det for Blik & Rørs mærkesager?
 
Regeringen bliver rent socialdemokratisk med opbakning fra SF, Enhedslisten og Radikale Venstre. I forbindelse med de afsluttede forhandlinger fremlagde Mette Frederiksen et 18 sider langt forståelsespapir mellem partierne omhandlende de kommende planer om klimaindsats, minimumsnormeringer og seniorpensionsordning. 
Læs mere...

PensionDanmark Sundhedsordning - Åbningstider i sommerferien

Medlemmernes sundhedsordning i PensionDanmark giver adgang til forebyggende behandlinger på 143 sundhedscentre fordelt over hele landet. I sommerferien vil de fleste sundhedscentre have lukket i ugerne 29-31. 
 
Er du allerede i et behandlingsforløb, kan du aftale med din behandler, om behandlingsforløbet skal fortsætte på et andet sundhedscenter i sommerferieperioden. Der er et mindre antal sundhedscentre åbne i ugerne 29-31, hvor det er muligt at fortsætte eller afslutte behandlingen.
Læs mere...