Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 10 - 2019

Asbest: Arbejdsgiver trækkes i retten

Gennem halvandet år blev fire VVS'ere udsat for potentielt dødelige asbestfibre på jobbet. Efter anmeldelse fra Blik og Rør bliver bygherren og det firma, som de var ansat i, trukket i retten. 
 
Nordsjællands Politi har tiltalt Boligselskabet Nordkysten i Espergærde og VVS-firmaet Poul Sejr Nielsen A/S i Birkerød for at bringe fire håndværkere i en situation, hvor de blev udsat for potentielt dødelige asbestfibre. Det er sket i forbindelse med et godt 250 millioner kroner dyrt renoveringsprojekt af almennyttige lejligheder i Espergærde.
Læs mere her...

Ny Ferielov: Overgangsperiode og indefrysning

En ny ferielov er på vej. Indtil 1. september er alt, som det plejer – men herefter og et år frem starter en overgangsperiode med særlige regler. Den nye ferielov virker fuldt ud fra 1. september 2020. Bliv klogere på overgangsperioden og vær opmærksom på udbetaling ved akkord.
Læs mere...

Arbejdsgiverne spænder ben for flere faglærte

Alle er enige om, at vi har brug for flere faglærte i fremtiden. Politikerne vil have flere unge til at vælge erhvervsskolerne frem for gymnasiet, virksomhederne efterlyser i stigende grad faglært arbejdskraft, og vi i fagbevægelsen vil bestemt gerne have flere faglærte. Men virksomhederne er godt i gang med at spænde ben for den gode ambition, skriver forbundsformændene for Malerforbundet, Dansk El-forbund, 3F og Blik og Rør i et fælles debatindlæg. 
Læs mere...

Aktion for ordnede forhold

Mistanke om social dumping, brud på arbejdsklausuler og manglende overenskomst var årsagen til, at 50 medlemmer af Blik og Rør var samlet til en aktion ved byggeplads i Hornbæk. Krav om overenskomst er fremsendt til virksomheden, for at sikre de ansatte ordnede løn- og arbejdsforhold. 
 
I Hornbæk opfører Helsingør Kommune og OK-Fonden nyt plejehjem med 51 nye boliger. Men selv om Helsingør Kommune har vedtaget klausuler om ordnede forhold for virksomheder, der udfører opgaver for kommunen, er der mistanke om social dumping på byggepladsen.
Læs mere...

Flere medlemmer i Blik og Rør

Blik og Rør oplever fortsat medlemsfremgang. Næstformand Niels Braaby fortæller, at det kan skyldes, at Blik og Rør tænker organisering ind i alle aspekter af arbejdet. 
 
Kurven for medlemmer af Blik og Rør har været støt stigende i flere år, hvor andre forbund oplever stagnering eller tilbagegang. Det er nemlig ikke nok at knokle hårdt for sine medlemmer og deres rettigheder og muligheder – man skal også vise verden, at man gør det. Ellers er der ingen, der opdager det.
Læs mere...

Ny Energihåndbog med fokus på energiforbruget og besparelsespotentialer

Arbejdet med at vedligeholde, opgradere og optimere bygningsinstallationer og sikre energieffektive nye installationer er en væsentlig opgave i vvs- og el-branchen. Den teknologiske udvikling og de muligheder der følger heraf, sker så hurtigt, at de ansatte og lærlingene i branchen hele tiden skal have adgang til opdateret viden. 
Læs mere...

Forbedrede udsigter til krav om ordentligt indeklima

Det udskældte anlægsloft for kommunerne har ofte bremset mulighederne for forbedret indeklima i landets skoler og institutioner. Med den nye sammensætning af Folketinget er anlægsloftet til debat, og det giver nye muligheder for krav om bedre indeklima. 
 
Indeklimaet i de danske folkeskoler er alt for dårligt, og det hæmmer indlæringen for danske skoleelever. Derfor har Blik og Rør i samarbejde med Skorstensfejerlauget arbejdet for lovkrav om systematisk rensning og vedligeholdelse af ventilationsanlæg i skoler og institutioner.
Læs mere...

Langt flere pensionsmillionærer i Blik og Rør-medlemmernes pensionsselskaber

Antallet af pensionsmillionærer blandt medlemmerne af Blik og Rør og en række andre fagforbund skyder kraftigt i vejret i disse år. Knap 90.000 medlemmer af Industriens Pension eller PensionDanmark har nu over 1 mio. kr. på pensionskontoen i et af selskaberne.  
Læs mere...