Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 11 - 2019

Hvordan sikrer vi et sundt indeklima i de danske institutioner?

Alle er velkommen og inviteres med, når Blik- og Rørarbejderforbundet sætter fokus på problematikken med dårligt indeklima i institutioner ved en konference på Christiansborg. Her vil eksperter fra bl.a. DTU BYG, Dansk Center for Undervisningsmiljø og det sundhedsfaglige miljø stille skarpt på, hvorfor et godt indeklima er så vigtigt for vores sundhed og trivsel.
 
Herudover vil et panel bestående af toneangivende politikere fra Folketingets partier forsøge at finde frem til løsninger på, hvordan vi får renere luft i danske institutioner.
Læs mere og tilmeld her...

Debat: Indeklimaet i danske folkeskoler er direkte sundhedsskadeligt

Dårligt indeklima udgør en alvorlig risiko for arbejdsmiljøet for ansatte på landets folkeskoler. Men på trods af utallige opråb fra eksperter og fagfolk, møder danske folkeskoleelever og -lærere endnu en gang op til klasselokaler med ingen eller dårlig ventilation, når de vender tilbage efter sommerferien.

Der er behov for politisk handling nu, hvis vi vil have en folkeskole i verdensklasse – hvor både elever og lærere trives. 
Klik på linket og læs hele debatindlægget af forbundsformand Henrik W. Petersen i A4 medier...
Læs mere...

Kampagne: Få orden på skuret

Er skurvognsforholdene i orden der, hvor du lægger fjernvarme? Er der overhovedet en skurvogn? Sidder du i firmabilen og spiser din madpakke? Møder du på arbejde allerede i arbejdstøjet, fordi der ikke er omklædningsmulighed? Burde du faktisk have en skurvogn dér, hvor du arbejder? 
 
Blik- og Rørarbejderforbundet tager i uge 35-36-37 på uanmeldte besøg på arbejdspladser, der beskæftiger sig med fjernvarme, netop for at undersøge om skurforholdene er i orden. Det er i stigende grad tilfældet, at VVS’ere, der arbejder med fjernvarme, ikke har de lovpligtige forhold at arbejde under.
Læs mere...

Ny medlemsfordel: Besøg naturskønne Toscana

Blik & Rør kan nu tilbyde en ferielejlighed i Toscana. Marker så langt øjet rækker og ro og idyl i smuk landejendom. Skynd dig at booke din uge nu.
 
Lyder en køling drink med udsigt over pool, vinmarker og fred og ro som noget for dig, så er det nu, du kan slå til! Blik & Rør kan nu tilbyde dig muligheden for en uge i en smuk, restaureret landejendom i Italiens hjerte.
Læs mere og book her...

Sundhedsordning: 5.100 behandlinger til medlemmerne

Knap 900 medlemmer af Blik- og rørarbejderforbundet fik i første halvår glæde af behandlinger gennem deres sundhedsordning i PensionDanmark. 
 
Det blev til i alt 5.100 behandlinger hos en fysioterapeut, kiropraktor, massør, eller zoneterapeut på et af sundhedsordningens over 135 sundhedscentre.  Medlemmerne fik i snit seks behandlinger gennem sundhedsordningen, og det var typisk for problemer i ryg og arme.   
Læs mere...

Ta' familien med i Tivoli Friheden til halv pris

ag hele familien med i Tivoli Friheden søndag den 25. august til en helt særlig LO Plus pris, hvor du sparer 50 % på både indgang og turbånd i forhold til Tivoli Frihedens indgangspris.
Bemærk billetsalg lukker fredag den 23. august kl. 14.00.
Læs mere og bestil billetter her...

Medlemmerne slår rekord i pensionstjek

Halvvejs inde i året har der været 550.000 medlemslogins på PensionDanmarks hjemmeside – pension.dk. Det er ny rekord og en stigning på 28 procent i forhold til sidste år.
Læs mere...

Pension: Branchens laveste driftsomkostninger

Industriens Pension, hvor en del af medlemmerne af Blik- og Rørarbejderforbundet har deres pensionsordning, har branchens laveste administrationsomkostninger pr. medlem. Det fremgår af Finanstilsynets statistik over omkostninger i 2018, der for nylig er blevet offentliggjort.
Læs mere...