Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 12 - 2019

Vind en iPad: Udfyld dit oplysningskort

Det er igen tid til at udfylde det årlige oplysningskort. Gør det nu og deltag i lodtrækningen om en iPad. 
Oplysningskortet udfyldes elektronisk. Det gør du ved at klikke på linket og derefter indtaste dine oplysninger. 
 
Hvis du ikke har mulighed for at udfylde oplysningskortet elektronisk, kan du naturligvis også kontakte din lokale kreds og give dem de ønskede oplysninger over telefonen.
Udfyld dit oplysningskort her...

DF fremlægger forslag om bedre indeklimaet i folkeskolen

Blik & Rørs store indsats for indeklima har båret frugt. Dansk Folkeparti er netop ved at gøre et beslutningsforslag klar, der skal sikre, at folkeskolernes indeklima er i orden. 
 
Der skal være lovpligtige tilsyn med skolernes ventilationsanlæg. Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, som snart præsenterer Folketinget for et beslutningsforslag, der skal gøre op med årtiers dårlig luft og forringede læringsmiljø i folkeskolen.
Læs mere...

Debat: Indeklima er ulighedens nye kampplads

Dårligt indeklima skaber A- og B-hold i landets folkeskoler og daginstitutioner. Formanden for Blik- og Rør vil have den nye regering til at tage problemet op. 
 
Indeklimaet i de danske folkeskoler og daginstitutioner er alarmerende dårligt. I en omfattende undersøgelse fra 2016 viser DTU Byg, at CO2-niveauet lå over den tilladte grænse i over halvdelen af de undersøgte klasselokaler. Arbejdstilsynet har ligeledes opgjort, at hver fjerde folkeskole døjer med dårligt indeklima – og de seneste år er forholdene blevet værre år for år.
Læs mere...

Arbejdsmiljøkurser 2019: Tid til arbejdsmiljø

Nu er det blevet tid til de supplerende arbejdsmiljøkurser. Som noget nyt vil to af kurserne blive afholdt sammen med arbejdsgiverne − og som altid kommer kurserne rundt i hele landet.  
 
Som arbejdsmiljørepræsentant er det altid vigtigt og relevant at komme til de supplerende arbejdsmiljørepræsentant-kurser, som Blik- og Rørarbejderforbundet afholder. Her kan du få genopfrisket reglerne, vendt problemer på din arbejdsplads, du måske går og tumler med, og måske få inspiration og nye idéer til, hvordan arbejdsmiljøet kan blive endnu bedre der, hvor du arbejder.
Læs mere og tilmeld dig her...

Supplerende akkordsystem er i luften

Det nye tidsbaserede akkordsystem, som er aftalt mellem parterne på VVS-området er nu klar til brug. Tidsakkordsystem er baseret på priserne i Rør- og Fjernvarmeprislisterne, og kan kun benyttes ved enighed mellem akkordholder og virksomhed. 
 
Efter flere års forhandlinger blev parterne på VVS-området i foråret enige om at supplere de gældende prislister med et tidsbaseret akkordsystem, som tager udgangspunkt i priserne i Rør- og Fjernvarmeprislisterne. Det nye akkordsystem etableres som en forsøgsordning, der gælder frem til udgangen af den kommende overenskomstperiode. 
Læs mere...

Ekstra procenter til prislisterne

I foråret blev overenskomstparterne på VVS-området enige om at supplere de gældende prislister med et tidsbaseret akkordsystem.   
 
Som en del af aftalen, blev parterne enige om, at Rør- og Fjernvarmeprislisterne samt Landspriskuranten for blikkenslagerarbejde reguleres med 2,5 procent pr. 1. september 2019 og med yderligere 1,8 procent pr. 1. marts 2020.   
Læs mere...

Ny og mere præcis afstandsberegner

En ny og mere præcis afstandsberegner, til brug for beregning af "zonetillæg", er nu klar på forbundets hjemmeside. 
 
Tidligere på foråret valgte Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq at tage den fælles afstandsberegner ud af drift. Det skyldes tvivl om rigtigheden i de afstande, som den Google-baserede tjeneste var udviklet på.   
 
Siden har parterne arbejdet på højtryk for at etablere en ny løsning. Den er ny klar, og i modsætning til den tidligere version, baserer systemet sig på mere korrekte adresseangivelser. 
Prøv den nye afstandsberegner her...

DM Skills: Vejen til DM afgøres ved regionmesterskaberne

De kommende uger afholdes de regionale mesterskaber, hvor de fire vindere kvalificerer sig til DM i Skills.
 
Blik- og Rørarbejderforbundet og TEKNIQ ARBEJDSGIVERNE arrangerer hvert år DM i Skills for vvs-energilærlinge. Her kåres og hyldes vvs-branchens mest talentfulde unge vvs-energispecialister.   
 
Frem mod DM i Skills afholder vvs-skolerne udtagelseskonkurrencer i form af skolemesterskaber og dernæst regionale mesterskaber, hvor de fire DM-finalister bliver fundet. 
Læs mere...

Nye regler om kemi på jobbet

Hudlidelser, eksem, og visse former for kræft er stadigvæk udbredt blandt alt for mange lønmodtagere – ofte som direkte følge af problemer med forekomst og manglende forebyggelse af kemi på arbejdspladserne.
 
Reglerne om anvendelse af kemi på arbejdspladsen er netop blevet ændret.
Læs mere...