Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 13 - 2019

Podcast om OK 2020: Hårde mænd med bløde værdier

Blik og Rør Podcast har besøgt et sjak på Amager til en snak om de kommende overenskomstforhandlinger. Men selv om sjakket arbejder på akkord, ønsker de flere bløde værdier i overenskomsten.
 
Over en frokost i skurvognen til lyden af knitrende madpapir har Blik og Rør Podcast været på besøg hos sjakket fra DTEK, der er i gang med opførsel af kølerum og ventilationstårne på byggeriet K2 i Ørestaden. Det er dog ikke selve byggeriet der er fokus på, men derimod de kommende overenskomstforhandlinger. Så mens frokosten indtages, snakker tillidsrepræsentant Frank Rasmussen om forhåbningerne til OK2020. 
Læs mere og lyt med...

Debat: Den danske model bør være regeringens største projekt

Regeringen projekt står og falder med, at man skaber et trygt arbejdsmarked og et attraktivt dagpengesystem, skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i et debatindlæg på Finans.dk. 
Læs mere...

Nemmere at planlægge efteruddannelse

Med den nye hjemmeside – www.amukurs.dk – er det både blevet nemmere, hurtigere og mere overskueligt at finde og tilmelde sig faglige kurser til efteruddannelse.
Læs mere...

Arbejdstilsynet styrkes med 80 nye medarbejdere

Der kommer flere tilsynsførende på besøg på de danske arbejdspladser de kommende år. Nu går ansættelserne i gang. Det er en af de første synlige konsekvenser af den politiske aftale, der blev indgået i foråret om at styrke arbejdsmiljøet med 460 millioner kroner frem mod 2022. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
Læs mere...

Pas på din krop og få hjælp når det gør ondt

Det er fysisk krævende at gå på arbejde som blikkenslager, skorstensfejer eller VVS’er. Derfor skal du huske at bruge din sundhedsordning, når du har smerter. Jo før du kommer i gang med behandling, jo bedre.
Læs mere...

LO Plus skifter navn til PlusKort

I forlængelse af fusionen mellem LO og FTF har LO Plus arbejdet på at finde et nyt og passende navn. Valget er faldet på PlusKort.
Læs mere...

Ny håndbog til Arbejdsmiljørepræsentanten

En ny håndbog giver værktøjer og svar på til arbejdsmiljørepræsentantens rolle. Håndbogen er udarbejdet af BAT-kartellet, som er en sammenslutning af Blik og Rør og seks andre fagforbund.
Læs mere...

Formand for A-kassen: Vi bør gøre op med kassetænkningen

Der er en ubehagelig tendens til, at de syge og svageste ledige bliver ramt af kassetænkning og skubbet rundt i systemerne. Det mener Søren Schytte, der er formand for Byggefagenes A-kasse i et interview bragt af Danske A-kasser. Han ville ønske, at den tendens kunne vendes. Et skridt i den rigtige retning kunne være en anden arbejdsdeling mellem kommuner og a-kasser.
Læs mere...

Jobopslag: VVS- og fjernvarmeopmåler søges til Østjylland

Har du styr på akkordarbejde, overenskomster, prislister og kan du gennemskue et byggeprojekt fra start til slut? Så er det måske dig vi søger til vores team af opmålere med masser af spændende og udfordrende opgaver.
Den fælles opmålerordning mellem Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal søger en opmåler til VVS- og fjernvarmearbejde i det østjyske område. Stillingen er en 2-årig projektansættelse, og stillingen ønskes besat fra den 1. december 2019 eller snarest derefter. 
Læs stillingsopslaget her...

Vind en iPad: Udfyld dit oplysningskort

Det er sidste udkald for at udfylde det årlige oplysningskort. Gør det nu og deltag i lodtrækningen om en iPad. 
Det gør du ved at klikke på linket og derefter indtaste dine oplysninger. 
Udfyld dit oplysningskort her...