Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 14 - 2019

OK 2020: Medlemmerne er med hele vejen

Forberedelserne til forårets overenskomstforhandlinger spidser til. Forbundet har siden marts indsamlet ønsker og input til de nye aftaler fra medlemmerne, som vil blive taget med til forhandlingerne. For os er det vigtigt, at medlemmerne bliver inddraget i hele processen, lyder det fra formand Henrik W. Petersen.
Læs mere...

Debat: Nu skal slaget om vores børns ret til frisk luft udkæmpes

"Det er derfor svært at finde på flere undskyldninger for, hvorfor man ikke én gang for alle skal sikre, at der bliver stillet krav til den luft, vores børn indånder, når de er i skole. Vi håber, at regeringen vil holde sit ord om at arbejde for et mere lige samfund, hvor børnene er i centrum, og at de vil stemme ja for forslaget på fredag."

Det skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i et debatindlæg i Piopio.dk inden forslaget fra DF skal førstebehandles fredag den 29. november. 
Læs mere...

Folketinget skal diskutere skolernes indeklima

I forlængelse af Blik- og Rørarbejderforbundets konference om indeklima i september, har Dansk Folkeparti fremsat et beslutningsforslag, som skal sikre et bedre indeklima i danske folkeskoler. 
 
Det skal ifølge partiet ske gennem lovpligtige tilsyn med ventilationen på skolerne og en handlingsplan for området, og forslaget møder bred opbakning fra fagfolk på området.
Læs mere...

Har du vinterdæk på din servicebil?

Deltag i undersøgelsen og vær med i lodtrækningen om 4 biografoplevelser for to personer. 
 
Tungt lastede biler på vejene udgør en risiko, og derfor undersøger Blik- og Rørarbejderforbundet, hvorvidt landets VVS'ere og skorstensfejere har monteret vinterdæk på deres servicebil. 
 
Klik her eller på billedet, udfyld formularen og afslut ved at trykke på "send". 
Deltag i undersøgelsen her...

Mere præcise regler om indstigning for skorstensfejere

Når en kedelrensning kræver, at en skorstensfejer kravler ind i selve kedlen for at udføre sit arbejde er reglerne for kravet om tillæg nu blevet tydeligere. Personen der fortager indstigningen og sikringsmanden uden for kedlen skal have 100 procent i tillæg.
Læs mere...

Konference: Med teknikken skal CO2 fordrives

Blik- og Rørarbejderforbundet arrangerer i samarbejde med Dansk El-forbund og Tekniq Arbejdsgiverne en klimakonference på Nationalmuseet onsdag den 4. december kl. 13.00-16.00. 
 
Teknik bliver en helt central spiller i at nå 70 procents målsætningen. Energieffektiviseringer er uden tvivl en af de bedste måder at fordrive CO2 på, hvorfor vi på denne konference bliver præsenteret for de løsninger, som findes og dem, som kommer inden for få år. Derefter vil politikerne diskutere, hvordan vi hurtigst muligt får mere gang i området.
Tilmeld dig her...

Podcast: Asbest dræber og lærlinge chikaneres

Blik og Rørs næstformand Niels Braaby deltager i den seneste udgave af Pio Pios podcast Faglige Stemmer. 
Her drøfter de, hvordan håndværkere i byggeriet kan få sagt fra et arbejdsmiljø, hvor man risikerer at indånde det livsfarlig stof. Panelet tager også temperaturen på den hårde tone og den chikane, som møder mange lærlinge ude på praktikpladserne. 
Læs mere og lyt til podcasten her...

Jobopslag: Faglig konsulent der behersker dansk, tysk og engelsk

Danmarks mest spændende fagforeningsjob! 
 
BAT-kartellet ønsker sammen med sine medlemsforbund at stå stærkest muligt med henblik på at sikre gode og lige løn og arbejdsvilkår og et godt arbejdsmiljø for de tusinder af arbejdstagere, der skal bygge og arbejde på at etablere Femern Bælt forbindelsen. 
Læs stillingsopslaget her...

Debat: Tid til eftertanke

Friske tal viser, at sygefraværet i byggebranchen er steget. Blik og Rør og de øvrige fagforbund i BAT-Kartellet mener, at det er tid til eftertanke. Parterne i byggeriet bør indlede drøftelser, om hvordan vi i fællesskab vender de negative tal og lægger fundamentet for fremtidens arbejdsmiljø i byggeriet. Disse drøftelser bør naturligvis understøtte de kommende nationale arbejdsmiljømål, skriver forbundssekretær Søren Schytte i et debatindlæg i Licitationen.
Læs mere...