Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 15 - 2019

Beskeden lønfremgang på VVS-området

Det går forrygende godt i  VVS-branchen. Væksten i branchen er steget. Det samme gør antallet af virksomheder med overskud og driftsresultatet pr. ansat medarbejder er også steget. Det betyder, at medarbejderne i stor grad tjener penge hjem til virksomhederne. Det eneste som ikke stiger, på tilsvarende vis, er medarbejdernes løn. 
 
Den gennemsnitlige timeløn i VVS-branchen var i oktober 2019 på 202,76 kroner i timen. Det er en stigning på blot 2,89 kroner i forhold til året før, hvilket svarer til en lønfremgang på kun 1,5 procent. Det viser Blik- og Rørarbejderforbundets lønstatistik, som er baseret på svar fra 2.774 timelønnede VVS-svende.
Læs mere...

1,5 % regulering til skorstensfejerne

I 2019 steg den gennemsnitlige timeløn for skorstensfejere med 3,12 kroner i timen, hvilket svarer til en regulering på 1,5 procent. Det giver en gennemsnitlig timeløn i branchen på 212,56 kroner, viser Blik- og Rørarbejderforbundets lønstatistik. 
Læs mere...

Finansloven: Regeringen styrker kampen mod social dumping

Politikerne har lyttet til fagbevægelsens opråb og forslag og har sat midler af til at styrke kampen mod social dumping. Det er både et konkret beløb på 50 millioner kroner, som er øremærket kampen mod social dumping med også en aftale om, at bødestraffen skal fordobles for de virksomheder, som bryder reglerne for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft.  Blik og Rørarbejderforbundets formand roser aftalen. 
 
- Det glæder mig utroligt meget, at regeringen og støttepartierne har taget vores frustrationer og ønsker i fagbevægelsen alvorligt og i finansloven viser et initiativ til at bekæmpe social dumping og sikre ordnede forhold på arbejdsmarkedet, siger Henrik W. Petersen.
Læs mere...

Byggefagenes A-kasse og El-fagets A-kasse fusionerer

Byggefagenes A-kasse og El-fagets A-kasse fusionerer. Dermed får medlemmerne i Blik- og Rørarbejderforbundet en ny a-kasse fra 1. januar 2021. 
 
Medlemmerne i Blik- og Rørarbejderforbundet skal fortsat have en a-kasse, som kender de brancher, hvor medlemmerne er beskæftiget. For at styrke indsatsen og samtidig imødekomme de stigende krav til en mere moderne og digital a-kasse, har de to a-kassers delegeretmøder valgt at fusionere pr. 1. januar 2021.
Læs mere...

Deltag i lodtrækningen og hold ferie med Blik og Rør

Hvis du ønsker at benytte dig af Blik- og Rørarbejderforbundets ferieboliger i 2020, er det nu, du skal planlægge næste års ferie. Indsend dine ønsker og deltag i lodtrækningen.
Læs mere og deltag her...

OK 2020: Forhandlingerne skudt i gang på byggeområdet

Ansatte i byggeriet fra hele landet stod klar med røde faner og rød løber, da overenskomstforhandlingerne på byggeriets område blev skudt i gang med møde mellem arbejdsgiverne i Dansk Byggeri og forbundene i BAT-kartellet.
Læs mere...

Nu bliver dit svejsepas digitalt

Nu er det slut med at glemme dit svejsecertifikat derhjemme eller i bilen – i hvert fald hvis du har din telefon på dig – for nu bliver det digitalt. 
 
Med det nye digitale svejsecertifikat kan du have dine papirer med dig overalt. Via en app eller svejsepas.dk har du altid overblik over dine svejsecertifikater inden for stålsvejsning og risikerer ikke, at de bliver væk.
Læs mere...

Invitation: Årsmøde i Blik og RørUngdom

Hvis du heller ikke skal gå glip af Blik og RørUngdoms årsmøde, så tilmeld dig allerede nu.
 
Blik og RørUngdoms årsmøde afholdes fra den 24. til 26. april 2020 og som vanligt er det en hel weekend spækket med aktiviteter. Du får blandt andet:  Sammenhold -Nye kammerater - Faglige inputs - Fest, farver og for lidt søvn...
Læs mere og tilmeld her...

Medlemsfordel: Tag uddannelse online, når det passer dig

Som medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet har du gratis adgang til FH onlinekurser, hvor du har adgang til kurser i Excel, Word, PowerPoint, Outlook eller IT-sikkerhed.Tag kurserne hjemmefra, når det passer dig på din computer, mobil eller tablet. 
 
Kurserne er baseret på tekster, små film og øvelser, og du vælger den form, der passer til dig. Alle kurser giver kursusbevis, som du kan føje til dit CV.
Læs mere...

Jobopslag: Opmåler til Kreds København

Rør og Blikkenslagernes Fagforening af 1873 søger en opmåler til ansættelse i Fagforeningen. 
 
Arbejdet vil fortrinsvis bestå i opmåling og udfærdigelse af akkordregnskaber jf. Rør- og Fjernvarmeprislisten samt Landspriskuranten, konsulentarbejde med råd og vejledning af medlemmer, der ønsker at udføre deres arbejde i akkord. Derudover fagligt arbejde i et vidt omfang.
Læs stillingsopslaget her...

Hyldest til AMR: I er hverdagens helte

1.700 arbejdsmiljørepræsentanter fra hele landet og på tværs af fag var 12. december samlet til stormøde som afslutning på AMR-året.  I hele 2019 har fagbevægelsen med kampagnen AMR19 sat ekstra fokus på arbejdsmiljørepræsentantens rolle og vilkår.
 
Indsatsen kulminerede i december, da Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) inviterede til stormøde i Odense for at hylde arbejdsmiljørepræsentanternes arbejde.
Læs mere...

Glædelig jul og godt nytår

Forbundskontoret i Blik- og Rørarbejderforbundet holder lukket i peridoen fra den 23. til 31. december. Kontoret åbner igen torsdag den 2. januar 2020 kl. 9.00. 
 
Alle medlemmer, samarbejdspartere og gode venner ønskes en glædelig jul og et godt nytår.