Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 1 - 2020

OK 2020: Forhandlingerne på VVS-området starter den 15. januar

Nu starter OK-forhandlingerne på VVS-området for alvor. Forhandlerne fra Blik og Rør og Dansk Metal mødes onsdag den 15. januar kl. 12.00 hos Tekniq Arbejdsgiverne.
 
Med hele 301 indkomne forslag til overenskomsterne fra Blik og Rørs medlemmer, er der nok at tage fat på for de velforberedte forhandlere.
Læs mere...

OK 2020: Sådan forløber forhandlingerne

Hvem forhandler din overenskomst på vegne af medlemmerne? Og hvordan gør de det egentlig? 
 
Blik og Rørs overenskomster på det private arbejdsmarked udløber den 1. marts 2020. Derfor skal aftalerne nu genforhandles, så en ny kan erstatte den gamle, når den ikke længere gælder.
Læs mere...

OK 2020: Industriens OK-forhandlingerne skudt i gang

Forhandlingerne om fornyelse af overenskomsterne på industriens område er startet. Det skete med massiv medlemsopbakning og rekordmange gode, konstruktive forslag til forbedringer af overenskomsterne. 
 
Det er et par velforberedte topforhandlere, der onsdag den 8. januar gik ind til forhandlingerne om nye overenskomster for cirka 230.000 ansatte i industrien. 
Læs mere...

Oplev DM i Skills

DM i Skills danner rammen for Danmarksmesterskabet i Skills, og er Danmarks største uddannelsesevent for erhvervsuddannelser, som nærmer sig 70.000 besøgende.
 
Eventet afholdes fra den 16. – 18. januar i Bella Centeret i København, hvor hallerne atter fyldes med håbefulde finalister og nysgerrige tilskuere. Og du kan også være med!
Læs mere...

Sidste chance: Deltag i lodtrækningen og hold ferie med Blik og Rør

Fredag den 17. januar er sidste frist for ansøgning, hvis du ønsker at benytte dig af Blik- og Rørarbejderforbundets ferieboliger i 2020. Indsend dine ønsker og deltag i lodtrækningen.
Læs mere og deltag her...

Servicebiler på slingrekurs uden vinterdæk

Mange af landets VVS-firmaer må krydse fingre for, at sneen ikke vælter ned i årets koldeste måneder. Mere end hver tredje servicebil har ikke monteret vinterdæk, og det medfører øget risiko for alvorlige ulykker for både ansatte og medtrafikanter, når vejene er dækket af sne. 
 
Undersøgelsen fra Blik- og Rørarbejderforbundet viser, at hele 37 procent af de adspurgte i undersøgelsen, ikke har monteret vinterdæk på deres servicebil. At så mange kører uden vinterdæk, overrasker forbundssekretær Søren Schytte.
Læs mere...

Formanden har ordet: Nye kampe skal vindes i 2020

Blik og Rør har været involveret i mange politiske emner i år, som har stor betydning for kollegerne i hele landet. Nogle kampe har vi vundet – og nogle må vi kæmpe videre med i det nye år. 
 
Aftalen om det nye midlertidige akkordsystem baseret på tid har givet os tro på en reel overenskomstforhandling, som vi for alvor skyder i gang i løbet af få uger, hvor vi sammen med arbejdsgiverne satser på at finde frem til gode, solide løsninger. Men vi har også andre kampe vi skal vinde i 2020.
Læs mere...

Skorstensfejere har nu krav på inderhandsker

Efter organisationerne en periode har diskuteret, hvem der skal betale for sodbeskyttende arbejdshandsker, er det nu endelig slået fast i en ny aftale med skorstensfejerlauget – handsker skal stilles til rådighed af arbejdsgiveren.
Læs mere...

141.000 kr. ekstra på pensionskontoen hos PensionDanmark

Medlemmer i Blik- og rørarbejderforbundet med pension i PensionDanmark kan glæde sig over, at pensionsopsparingen er vokset markant i 2019.
 
Det typiske medlem med pension i PensionDanmark har i 2019 fået 141.000 kr. ekstra ind på pensionskontoen. 
Læs mere...

Invitation: Årsmøde i Blik og RørUngdom

Hvis du heller ikke skal gå glip af Blik og RørUngdoms årsmøde, så tilmeld dig allerede nu.
 
Blik og RørUngdoms årsmøde afholdes fra den 24. til 26. april 2020 og som vanligt er det en hel weekend spækket med aktiviteter. Du får blandt andet:  Sammenhold -Nye kammerater - Faglige inputs - Fest, farver og for lidt søvn...
Læs mere og tilmeld her...