Nyhedsbrev fra Blik- og Rørarbejderforbundet Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Nr. 2 - 2020

OK 2020: Samtaler om tillæg, pension og social dumping m.m.

Forud for overenskomstforhandlingerne har formand Henrik W. Petersen været på besøg flere steder i landet for at snakke overenskomst med medlemmerne. Det blev til gode samtaler om blandt andet uddannelse, arbejdsmiljø, pension og social dumping. 
 
Processen med overenskomstforhandlingerne begynder og slutter hos medlemmerne. Derfor har formand Henrik W. Petersen de seneste måneder været rundt i landet for at tale med nogle af medlemmerne for at høre til deres hverdag, og hvordan de oplever arbejdslivet her og nu.
Læs mere...

OK 2020: Deltag i OK-debatten på Facebook

Bliv medlem af gruppen OK2020 - VVS- og skorstensfejerbranchen og deltag i debatten om overenskomstforhandlingerne. 
 
I forbindelse med overenskomstforhandlingerne har vi oprettet facebookgruppen OK 2020 VVS- og skorstensfejerbranchen. Som medlem skal du naturligvis være med!
Læs mere...

DM Skills: Lucas Barkow er Danmarks dygtigste vvs-energispecialist-lærling

Intensiteten var høj, da landets bedste vvs-energispecialist-lærlinge kæmpede om ære og mesterskabstitel ved DM i Skills, der blev afholdt i Bella Center i København.
 
Da vinderen skulle findes, var det Lucas Barkow fra København, der til daglig er i lære hos Jagtvejens VVS i København, som kunne indtage pladsen øverst på podiet og modtage det velfortjente trofæ fra statsminister Mette Frederiksen.
Læs mere...

Podcast: Oplev Skills 2020

Vi taler om Danmarksmesterskabet i håndværk, om erhvervsuddannelser og unges interesse for uddannelserne. Lyt med! 
 
Mød Jonathan Dybvad Nielsen fra Hovedgaard VVS, som deltog i Danmarksmesterskaberne i VVS. Han fortæller om, hvordan det er at kvalificere sig til konkurrencen om at blive Danmarks bedste håndværker inden for sit fag.
Læs mere og lyt med her...

Medlemsfordel: Book Blik og Rørs ferieboliger

Så er der åbnet for booking af de ferieuger, som fortsat er ledige efter lodtrækningsperioden. Ledige uger bookes efter ”først til mølle” frem til april 2021.  
 
Lodtrækningen for perioden fra maj til august er nu overstået. Selv om de fleste af forbundets ferieboliger er fuldt booket i de mest efterspurgte perioder, er der stadig uger, hvor ferieboligerne ikke er udlejet.
Book din feriebolig her...

Debat: Det er fagbevægelsens vigtigste opgave

"Fagforbundene står i dag over for et helt andet arbejdsmarked end nogensinde set før. En ny arbejderklasse, det såkaldte prekariat, som er mennesker i korte og usikre ansættelsesforhold, vokser hastigt frem.
 
Det stiller helt nye krav til fagbevægelsen, som har været vant til, at medlemmer ofte blev i deres fag – og derfor også den samme fagforening – hele livet," skriver forbundsformand Henrik W. Petersen i et debatindlæg i A4 Arbejdsliv. 
Læs hele debatindlægget her...

Mit Blik og Rør - Medlemmernes postkasse på blikroer.dk

Den digitale udvikling går stærkt, og det stiller også krav til, hvordan Blik- og Rørarbejderforbundet kommunikerer nemt, sikkert og trygt med medlemmerne.
 
Samtidig stiller persondataforordningen også skærpede krav til, hvordan dokumenter og personfølsomme oplysninger skal håndteres. Derfor har Blik- og Rørarbejderforbundet etableret ”Mit Blik og Rør” til at sikre kommunikationen til og fra medlemmerne.
Læs mere...

Invitation: Årsmøde i Blik og RørUngdom

Hvis du heller ikke skal gå glip af Blik og RørUngdoms årsmøde, så tilmeld dig allerede nu.
 
Blik og RørUngdoms årsmøde afholdes fra den 24. til 26. april 2020 og som vanligt er det en hel weekend spækket med aktiviteter. Du får blandt andet:  Sammenhold -Nye kammerater - Faglige inputs - Fest, farver og for lidt søvn...
Læs mere og tilmeld her...

Pension: Flotte afkast til medlemmerne

Som medlem i Blik- og Rørarbejderforbundet har du din pension i PensionDanmark eller Industriens Pension, og her kan du glæde dig over høje afkast i 2019 og - endnu vigtigere - også høje afkast på langt sigt. 
 
Medlemmer med 20 år til pension fik sidste år over 15 procent i afkast, mens de ældre medlemmer med fem år til pension har fået mellem 11 og 12 procent i afkast. 
Læs mere...

9.300 behandlinger til medlemmer med sundhedsordningen

Godt 1.300 medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet fik i 2019 glæde af behandlinger gennem deres sundhedsordning i PensionDanmark. 
 
Det blev til i alt 9.300 behandlinger hos en fysioterapeut, kiropraktor, massør, eller zoneterapeut på et af sundhedsordningens over 147 sundhedscentre. Medlemmerne fik i snit syv behandlinger gennem sundhedsordningen, og det var typisk for problemer i ryg og arme.  
Læs mere...